söndag 30 januari 2011

Kort till en sjuksköterska

Ett kort i lila till en sjuksköterska som gillar tulpaner... ja, ungefär så löd beställningen och här ovan ser du min tolkning utifrån dessa förutsättningar *ler*

Tulpanstämpeln hade jag själv, men sjuksköterskan fick jag låna av rara Maya/miffot. Placerade henne mitt i blombuketten, tyckte hon passade där!

lördag 29 januari 2011

Dopkort med bäbismotiv från PhunnyFace

Ett dopkort som jag inte lyckas fota så jag gör det rättvisa. Bakgrunden är "offwhite" med vita noter och inte grågrön eller vad den nu ser ut att vara. Sen är det lila och rosa...

Nåja, beställaren ville ha ett dopkort med noter/sångtexter, eftersom man är intresserad av musik.

Så därför maskade jag ihop det lilla motivet Zzzzz från PhunnyFace med en notstämpel, som jag haft i mina gömmor länge.


Till insidan hittade jag en stämpel med texten till psalmen "Tryggare kan ingen vara..." och i den maskade jag in Sov Sött.


Lite tydligare bild på insidan.



Och på baksidan har jag återigen använt en del av stämpeln inuti min "handgjort av"-stämpel.

fredag 28 januari 2011

Ett boxkort nu igen *S*

Medan många gör "vanliga vikta" kort jämt, så känns det som om jag sällan gör annat än boxkort *S*

Det här är till en kille som heter Noel...


... som ska få det av sin mamma på Alla Hjärtans Dag. De har varit i Australien, så därför pryder en känguru locket. Den har jag monterat på en smal remsa OH-plast, så kan den stå så här för sig själv.



När jag håller på att fixa med den här bilden upptäcker jag att jag glömt måla ögonen och tungan på den Coola killen...


... så det fick jag ju greja! Här är han klar, med färg på både ögon och tunga! *S*
Stämpelmotivet heter Cool kille och finns hos PhunnyFace.

onsdag 26 januari 2011

My Teddy från PhunnyFace

Nu har jag gjort så mycket i rosa och lila på sistone att jag kände för att använda lite andra fäger. Då blev det ett kort i den här färgställningen istället. Det är till en liten flicka som fyller 1 år. Och när jag nu är inne på färgen... och tittar på bilden, så måste jag ju berätta att namnet och hjärtat inte alls är svarta, utan mörkgröna. Så det så! *S*

Motivet är från PhunnyFace och heter My Teddy...


... och i mina gömmor hittade jag denna lilla söta charm i form av en nalle, som jag tycker passar perfekt till.


Via bekantas bekanta ska det här kortet till en flicka i Bosnien. Jag har ingen aning om vad texten betyder, men gissar att det är nåt i stil med "Grattis Katarina"? *S*
Här har jag stämplat lite i hörnet...


... och även på baksidan har jag använt en del av stämpeln som dekoration.
Det här kortet är gjort efter en skiss hos ScrappaLoss och jag deltar i deras tävling den här veckan. Temat är "Vänner" och jag tänker på Teddybjörnen Fredriksson... hans nos den var av garn.. han var min bäste vän, när jag var ett litet barn..."
Har du lust att vinna en stämpel från PhunnyFace? Då är det bara att kika in i bloggen och lämna en kommentar. Varje tisdag dras en vinnare!

En enkel ask för Scrap-Perra

En enkel ask, vikt av röd cardstock, har fått en "banderoll" av mönstrat papper runt sej, ihopknuten med rött sidenband. En tag och ett par vita rosor till det och voilà! En presentförpackning till hjärtevännen är klar i ett nafs!

Vill du veta mer om materialet så kika in hos Scrap-Perra!

tisdag 25 januari 2011

En lila... box *S*

Ett boxkort som bröllopskort, där bröllopet går i lila, vitt och silver.



På locket har jag stämplat den underbara texten "Det vackraste..."



... och inuti är kortet väldigt mycket mera lila än vad jag lyckas få fram på bilden. De rutor som ser nästan gråa ut är i verkligheten lila. Jag har embossat textstämplarna i vitt och så dekorerat med en del silvercirklar.
Med detta kort deltar jag även i Pysselmyrans utmaning den här veckan, där det helt enkelt gäller att skapa i färgen lila.

måndag 24 januari 2011

En rosa box, igen

De här boxarna gör jag mest hela tiden och det är inte så längesedan jag visade en här i bloggen. Men den här gången har jag använt andra stämpelmotiv, så...


... vi börjar väl med utsidan...



... innan ni får se insidan. Det är ett beställningskort och jag vet inte om man vill att jag visar fotona, så därför har jag suddat lite i ansiktena på bilderna.



Varje ruta i ett sånt här boxkort är 10x10 cm och känns som ett eget litet kort, nästan.
Här är motivet Sov sött. Från PhunnyFace, förstås.



Och i den här rutan sitter My Teddy och är bara så otroligt söt!


Nu har ni en vecka kvar att söka till PhunnyFace's DT - missa inte det!


En annan sak som ni inte bör missa är vecko-utlottningen i bloggen! Chans på en stämpel varje vecka, bara genom att lämna en kommentar i något inlägg! Imorgon presenteras första vinnaren, det kan vara DU!

Otroligt glad och mycket hedrad!


Av alla Svensk Scrapbookings 4500 medlemmar har lilla JAG blivit utvald att få pryda framsidan med tre av mina favoritalster(!!!).

Det känns helt fantastiskt hedrande och jag är väldigt, väldigt glad för detta. Att det sen var näst intill omöjligt att välja tre alster bland allt jag har gjort... ja, det är ju en helt annan sak. Nästan allt jag gör betyder något speciellt, de är ju gjorda för Någon Speciell Person. Så att välja... ja, hu! Det var svårt.

Men klicka gärna på bilden ovan, så kommer du till Svensk Scrapbookings framsida och kan kika lite närmare på de jag faktiskt valde ut till sist.

fredag 21 januari 2011

Godispåse

Jag hade en liten utlottning i PhunnyFace-bloggen häromdagen och här är vinsten, som bör ha nåt sin mottagare nu.

Påsen innehåller två Plopp, en med Puss eftersom jag använde mej av stämpelmotivet Throwin' kisses in the wind i utlottningsinlägget och så en med texten Lycka, eftersom det ju är lycka att vinna! *S* Vidare har jag fyllt påsen med scrap-godis i form av sidenband i olika färger, blommor, brads, en flaska stickles och lite annat smått och gott. Hoppas att det kommer till användning!

Det lilla söta motivet på toppern heter Pocket full of candy och "candy" är ju just vad detta är.

torsdag 20 januari 2011

Ett boxkort... igen!

Boxkort är poppis i "mina kretsar". Jag har gjort ganska många och fler kommer det att bli. Här är en låda till en blivande 40-åring som gillar hästar.


Hästen på locket är ett stämpelmotiv som jag, som alltid, har stämplat på akvarellpapper och färglagt med tombowspennor. Sen har jag klippt ut det och monterat på en remsa OH-plast.




Insidan är av det personligare slaget, med bilder på jubilaren. Stämplarna till höger i mitten har jag embossat och därför blänker den ena i blixtljuset. Men det står iallafall "Fånga dagen" på den.

Ett Z till en 18-åring

Ett kort till en trummis som ska fylla 18. Ett Z-vikt kort där motivet är mottagaren själv.



Kortet lite utvikt. Pappret i sig själv kändes nästan som dekoration nog..



... men några tuffa detaljer ville jag lägga till.



Och längst bak.. en tag som man kan dra upp och skriva vem kortet är ifrån.

onsdag 19 januari 2011

Vill DU bli min nya DT-kompis???


Nu utökar Phunny Face sitt DesignTeam!
Så här skriver man i bloggen idag:


Hej allihopa!
Nu söker vi utökning till vårt Design Team.
Vi söker dig som är Kreativ, fantasifull , tycker om att använda stämplar och älskar att inspirera andra.
Vi vill gärna att du har en egen blogg och är aktiv i ditt scrappande.
Du kommer få stämplar av oss som du skapar vad du vill med.
Du skapar efter ditt eget hjärta och får gärna skriva inlägg med tips, nyheter och ideer som du sen publicerar i vår blogg.
Anmäl ditt intresse genom att skriva lite om dig själv, hur mycket tid du tror att du kan lägga på att vara vår DT och vad du gillar att göra skicka även med en länk till din blogg eller bilder på något du skapat ju mer desto bättre.
Senaste anmälnings dagen Söndagen den 30 Januari
Korar vinnarna Tisdagen 1 Februari här på bloggen.
Så DU som gillar att skapa med stämplar, ta chansen att få inspirera med unika, svenska stämplar!

tisdag 18 januari 2011

Till en pappa som fyller år

Här fick jag lite riktlinjer av beställaren... båt, fisk, grönt. Det där med båt strök jag och grönt vet jag inte heller riktigt om det är. Snarare turkost. Men en fisk är det onekligen.

Jag har provat en kul variant av kort, nämligen ramkort. "Alla" har redan gjort såna, utom jag då. Men nu har jag testat och det blir nog fler gånger, för det var inte så svårt och blev ju rätt fint.


Insidan av kortet har såklart plats för en skriven hälsning.

måndag 17 januari 2011

Nya stämplar hos PhunnyFace!

Detta underbara, och tio stycken andra (lika underbara), motiv kommer snart i PhunnyFaces nyaste stämpelkollektion. Samtidigt släpps en serie med samtliga stjärntecken i PhunnyFace-tolkning. De är verkligen jättefina!

Du kan se alla motiv i PhunnyFace-bloggen, som du hittar HÄR. I bloggen kan du också titta på mitt senaste kort, som jag har gjort med en av de "äldre" stämplarna.

söndag 16 januari 2011

REA på julstämplarna!


Januari månad ut är det 30% rabatt på alla JULSTÄMPLAR hos PhunnyFace. Sen försvinner de ur sortimentet, så passa på att handla nu!!!
Kllicka på loggan här ovan, så kommer du direkt till butiken!

lördag 15 januari 2011

Blogcandy hos Papper & Sånt!

Missa inte chansen att vinna en Hemlig Blogcandy hos
PAPPER & SÅNT!!!
Klicka HÄR, så kommer du dit!

torsdag 13 januari 2011

Välkommen till världen, Wilton!

Ett välkommen till världen-kort där beställaren ville att det skulle vara av det lite tuffare slaget, gärna rött och svart. Och barnets pappa är tatuerad, fick jag veta. De söta stämplade fotavtrycken fick också gärna vara med.

En del kort är motsträviga och lite svåra att få till, men det här kortet är ett sånt som "gjorde sej själv". När jag väl hittat Det Rätta Pappret... så behövde jag bara klistra fast sakerna, så var det klart. Ungefär. Det tog ju några timmar ändå, men jag behövde liksom inte anstränga mej *S*

Fötterna är embossade och blänker fint.


Insidan. Det lilla motivet till vänster kommer från PhunnyFace. Även detta motiv är embossat. Och nej, jag har inte vänt M upp och ner, utan pojken heter Wilton, precis som det står.


Sen kan man vända upp en sida till och då ser kortet ut såhär.


Och lite närmare. Namn, vikt och längd är stämplat med Making Memories magnetstämplar, väldigt användbara. Sen är det en datumstämpel med några babymotiv i mitten och så en Välkommen till världen-text som jag tycker är så snygg.
Resten gör pappret i sig själv.

Ikväll ska jag spela bingo!

Mollys Scrapbooking har julgransplundring idag. Kl 20 börjar bingospelet och såhär ser min bricka ut. Det ska bli så kul!

onsdag 12 januari 2011

DT-kort för Scrap-Perra

Först ett kort till en man som älskar mercedesbilar. Jag letade reda på en bild av en sån, av samma årsmodell som jubilaren själv, och använde den som motiv på kortet.

Papper från Scrap-Perra, dekorationer har jag letat reda på bland alla mina småsaker jag har samlat på mej. Namnet är utstansat med QK Eliza. Bokstäverna har fått ett lager 3D-lack också. Syns som vanligt dåligt.


Jag fick också veta att mannen som fyller år ska ut och resa och då är det "bara vodka och cocacola som gäller"... så därav de två små flaskorna nere till höger *ler*

På vänstersidan sitter texten till Orups mercedeslåt, men jag har inte klistrat fast den. Låter beställaren avgöra om den passar mottagaren eller inte.

Och texten, och idén, har jag fått från underbart genomsöta, gulliga Stephi. Hon är ju bara bäst, eller hur?!



En enkel dekoration på baksidan av kortet.


Dagens andra kort är till ett brudpar. Även här är pappret från Scrap-Perra, liksom den fantastiska stora blomman. Den är så tjusig i verkligheten!

Stämplarna har jag embossat i brunt.


Kortet är Z-vikt...



... och har mottagarnas namn till vänster. Datum, ringar och hälsning till höger.
Vill du veta mera om materialet så kila iväg till Scrap-Perras blogg, så hittar du länkar där!

tisdag 11 januari 2011

Grattis Phillip!

Nu är det så länge sedan jag uppdaterade bloggen att ni väl alldeles tror att jag har slutat skapa?! Men så är icke fallet. Det är bara det att jag har gjort saker som jag inte ännu kan visa här. Imorgon kommer dock två DT-kort, som jag gjort för Scrap-Perra, och idag visar jag ett grattiskort till en kille som ska fylla 10 snart.

Jag har valt att hålla det relativt enkelt, utan en massa blommor och krusiduller. Fick uppfattningen av beställaren att det kanske inte riktigt är grabbens stil *ler*

Hittade detta lite tuffa papper och kompletterade med band, brads och text i svart. Texten är utstansad i foam, men det syns inte så bra på bilden. Stämpelmotivet (det med den runda grattis-texten) passade perfekt i mönstret på pappret.


Insidan.

torsdag 6 januari 2011

Tack för alla kommentarer!

Det finns så många gulliga människor i "pysselvärlden". Jag är medlem i forumet hos Svensk Scrapbooking och där finns också Stephi, som skrivit den här lilla versen om/till mej:


Cornelia med massa inspiration skänka,
en mästare som får mig tänka *s* (internt)
I din blogg läckra saker alltid på rad stå
tryter inspirationen vet jag var jag ska gå


Jag blir såklart glad och lite rörd! Tack!

onsdag 5 januari 2011

Dubbel-LO för Scrap-Perra

Allt material till den här dubbel-LO-n kommer från Scrap-Perra och vill du veta mer om det så kika in i hans blogg.



Den här LO-n handlar om när bonusbarnbarnen var med oss till fritidshuset i Hälsingland och där blev sugna på cheesecake. Just den gången kunde vi inte baka en sån, eftersom vi saknade ingredienser och inte hade nån lust att åka 1½ mil, enkel resa, till affären. Men nästa gång vi var där, DÅ blev det cheesecake, minsann.

Min lilla vita lögn för att slippa göra den den första gången var att vi inte hade plats för den i frysen, varpå jag fick ett litet skriftligt meddelande från barnen: "RÄNSA FRYSEN SÅ ATT CHEESECAKE FÅR PLATS" *ler*


Just den lappen har jag sparat och den finns med här till vänster.


Journaling är något som jag tycker blivit allt viktigare för mej när jag skapar LO-er. Det är ju ofta en liten historia jag vill bevara för framtiden, inte bara ett vackert fotografi.

Här har jag skrivit ut texten på två bitar mönstrat papper, monterat dem på svart cardstock och stoppat ner dem i en ficka, så att man kan dra upp och läsa.


Så här ser de ut.