måndag 15 september 2014

Project Life med barn - del 2

För en tid sedan skrev jag ett inlägg om Project Life med barn. Du kan läsa det här: http://raggsocka1.blogspot.se/2014/08/project-life-med-barn.html


Barnbarnen, som är fyra till antalet men bara tre finns med i denna artikel, fick varsin låda med pennor, klistermärken och några kort när vi åkte på semester i Turkiet. Tanken var att de skulle rita och skriva lite om sina upplevelser och så, lite då och då under veckan. Jag kan ju säga som så… att det blev inte riktigt som jag tänkte. 

På flygresan tog alla barn fram sina lådor och gjorde i ordning det kort som det stod ”flyga” på. De både ritade och skrev och klistrade klistermärken.

Alfred, som bara är 3½ år, fick lite hjälp av mamma med att skriva medan Emil, som är 14, började med att rita små streck på bokstäverna i ordet ”flyga” och sen fyllde på med information och sina tankar och känslor.
 
Allt var naturligtvis tillåtet och det var så kul att se vad det hittade på!
Men sedan… resten av veckan var det minsann ingen som hade tid över att sitta och pyssla med några PL-kort. Nej, det var full rulle i poolen och havet från morgon till kväll och efter det ramlade alla i säng, alldeles för trötta för att ens tänka på några PL-kort.
Näst sista dagen påminde jag ungarna om att det skulle vara så roligt om de möjligen ville vara så snälla och göra i alla fall nååååågot litet kort till mej, som de sedan kommer att få tillbaka i sina album. Johan valde att ta med sin låda ut till solstolen och satt där och pysslade. När han väl kom igång gick det med en väldig fart och han tyckte att det var jättekul!

Alfred fick hjälp av sin mamma en tidig kväll, när han inte orkade vara ute i solen längre. Han klistrade klistermärken av hjärtans lust, målade med tuschpennor och berättade glatt för mamma allt som skulle skrivas. Och det gjorde hon ju så gärna.

10-årige Johans kort blev så här. Ett av dem har vi använt som protokoll när vi spelade kort och det finns foton från det tillfället också, så dem tänkte jag placera intill varandra. Eller, sätta ett litet foto längst ner på det kortet.

Det kort längst ner till höger, med de stämplade människorna i sina solstolar, tyckte alla barnen var såå kul att färglägga, liksom den stämplade drinken på ett annat kort. Slutsats: Gör gärna några fler färgläggningskort till nästa gång!
Här är en närbild på några av Johans kort.14-årige Emil gjorde dessa kort, som det ska bli kul att sätta samman till fina sidor från hans semesterresa.

Sista kvällen sammanfattade Emil sina intryck i denna lista. Det är en användbar stämpel som jag här har stämplat på ett litet kort.

Som avslutning bjuder jag på den här bilden på de tre äldsta ungarna, som dragit sej undan solen för en stund och hoppar i inomhuspoolen istället.
 
Det var en härlig vecka och nu ska den dokumenteras i text och bild, det blir nog ganska många sidor till varje barn! Mer om det skriver jag i ett kommande inlägg. På återseende då!

3 kommentarer:

 1. Jisses vad du hinner med . Härligt med sol o bad i mängder. Älskar när man kan se vad som hänt på semestern.
  Trevlig vecka på dig Cornelia, kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Hej Cornelia!
  Så många roliga och fina kort de gjort, så duktiga kidsen är:)) Det kommer bli så kul för dem när albumet är färdigt:))

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
 3. Så herlige unger! Og flotte kort du tross alt fikk ut av dem. :)
  Er jo klart de ikke har tid til å skrive, når det var sol og sommer og vann rundt dem. :)

  SvaraRadera