torsdag 13 december 2012

I år får jag ingen julklapp...

Jag jobbar på ett boende med särskilt stöd... och vår kommun, som så många andra, har vissen ekonomi. Därför har någon ekonom kommit på att man kan dra in på julklapparna till de anställda, så sparar man x antal kronor. Säkert sant, men de senaste åren har vi fått ett presentkort att användas t ex på badhuset, så jag kan inte tro att man sparar så väldigt mycket, faktiskt, för det kan inte ha kostat kommunen så värst...

Men strunt samma, jag överlever väl, även om jag blev lite sur när jag fick veta att vi blir utan klappar. Så då tog jag iallafall och gjorde en påse med klappar till mina kollegor. Så här ser den ut.

Inuti ligger cellofanförpackade ljus med etiketter på och dem har jag pyntat med den lilla söta, och väldigt passande, stämpeln Juleljus från Phunnyface. Den fina texten är från ROX Stamps och lyder: Vilken dyster plats världen skulle vara utan ljus...

 Inuti etiketterna finns den här söta stämpeln (ROX).

 Här är alla ljusen tillsammans, mina kollegor får själva välja vilken färg de vill ha.


Man ska ju rimma till sina julklappar så den här lilla versen diktade jag ihop... *S* Och här är även stämpeln Luciatåg (Phunnyface) med på ett hörn, för mina kollegor ska få sina "klappar" just idag, på luciadagen, för då råkar vi ha APT-möte på jobbet.

Hoppas att alla får en fin och bra dag med mycket sång, ljus och lussebullar!

12 kommentarer:

 1. Så gulligt av dig att tänka på dina kollegor! Jättefina ljus med fina tags. Kommer säkert bli uppskattade.
  Kram, Pippin

  SvaraRadera
 2. Vad gullig du är! Fint förpackat också!

  SvaraRadera
 3. Så gulligt gjort av dig och dom är så fina och ditt rim = så himla bra!!!!!
  Nu jobbar ju jag inom landstinget och där har vi inte fått julklappar på flera år.....man vänjer sig men det är allt bra tråkigt....tror de hade tjänat in den lilla slant på att pigga upp sina anställda. Men jag gjorde ungefär som dig, piggar inte arbetsgivaren upp så gör jag det =)
  Ha en fin luciadag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Men du är väl för söt! Vad himla glad jag hade blivit om jag hade jobbat ihop med dig! Och vilken fin vers!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Du är bäst Cornelia! Jag hade gärna varit din kollega fortfarande, inte för julklappens skull utan mest för att du är så förbaskat snäll och proffsig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hörrudu... jag hade gärna varit din kollega fortfarande också. Kan du inte bara ta och komma efter????! Det vore najs!!

   Radera
 6. Vilka fina gåvor!
  Kan inte bli annat än uppskattat.
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Underbart fina gåvor och vilken tur att dina kollegor har dig som tomte!

  Önskar dig en mycket bra helg!

  KRAM SUSY

  SvaraRadera
 8. Jobba även inom kommun, i Finland än i år fick vi en julklapp men ett nytt år vet man inte... Gulligt av dig att ge dina jobb kompisar en julklapp då inte arbetsgivaren hade råd! Visst behövs lite uppmuntran då man jobbar inom vård och omsorg!

  SvaraRadera
 9. I vår kommun får vi julklappar och till och med skall vi träffas en kväll nästa vecka med mat, på sista APT- mötet frågade hon vad vi ville ha för mat vi sa att hon gärna kunde ta något annat än julmat så vi får se vad det blir. Nu kan jag inte vara med den kvällen för jag och 2 andra arbetskamrater skall åka till Ullared, i vår kommun har vi något som heter HUMOR det är ett medlemskort som kostar 100 kr per år och de ordnar olika aktiviteter under året till ett billigare pris så på onsdag åker vi med buss till ett pris på 75 kr. Vilken underbar, omtänkssam arbetskamrat du är och fina julklappar och så duktig du är på att rimma du.
  Ha en god helg.
  Kram Ulla

  SvaraRadera
 10. Va gulligt av dig! Jättefina etiketter. Vilket bra rim! Hoppas verkligen dem uppskattar dig!

  Kram sandra

  SvaraRadera
 11. Så snill du er som lager julegaver til hele gjengen. Vil tro de satte stor pris på det, kjempefine gaver :-)
  klem

  SvaraRadera