lördag 13 juni 2015

Till Emil, som slutar 9:an

Barnbarnen brukar ju alltid få en liten sommarlovspresent, men i år går Emil ut 9:an och att sluta grundskolan känns litegrann som en milstolpe och bör väl uppmärksammas lite extra, eller hur?! Så tänkte jag iallafall och satte mej ner vid mitt pysselbord och skapade detta kort.

Stämpelmotivet är alldeles nytt och kommer från Phunnyface. Det är som vanligt stämplat på akvarellpapper och färglagt med tombowspennor.

Metallbrickan med den passande texten hittar man hos ROX Stamps.

Texten längst upp har jag stämplat med magnetbokstäver.

Kortet är "byggt" kring en papperspåse, som jag delade och gjorde två fickor av. Storleken på kortet blev helt enkelt till utifrån påsens mått.

Det kartmönstrade pappret till vänster får symbolisera Emils intresse för geocaching och de två "geo-taggarna" av trä som jag limmat på kartan förstärker det lite extra.

I de två fickorna har jag stoppat ner ett par tags, en med text och en med en slant till glass i sommar. Dessutom, för man slutar ju bara 9:an en enda gång i livet, får han ett extra presentkort på o'Learys restaurang, något jag tror att han kommer att uppskatta.

När man bläddrar vidare i kortet hittar man en bild på en söt liten hund. Emil är väldigt intresserad av hundar...

Till höger finns en hälsning från morfar och mej.

På kortets baksida har jag använt papper som är mönstrat med resväskor, vilket passar bra eftersom vi senare på sommarlovet ska göra en resa tillsammans. Det bär iväg till Turkiet, som vanligt.

Såklart att jag ville ha med min personliga stämpel också. I mitten har jag stämplat texten "roligare än ett mail" (från ROX) och det tror jag stämmer utmärkt väl.. för det här kortet måste vara mycket roligare att få än ett mail?! *S*

Kortet finns som inspiration på Forsiden hos scrapping.no.

3 kommentarer:

 1. Cornelia du slutar aldrig att överraska mig med dina jättefina kort. Om man nu kan kalla det för kort, konstverk snarare.
  Vi vinkade till dig bakom skorstenen innan vi rullade vidare hihi
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Cornelia!
  Håller med ovanstående, dina kort är verkligen konstverk:)) Du får med allt in i minsta detalj:) Passande stämpel och läckra papper. Vad får du alla idéer ifrån?? Alltid lika inspirerande att kika in till dig:))
  Emil blev garanterat supernöjd med detta kort med innehåll:))

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
 3. For en fantastisk gave (for det er da virkelig mere end et kort!). Det er så flot og gennemført, og du er virkelig storartet til at markere, det som skal markeres.

  SvaraRadera