måndag 24 november 2014

Project Life på egen hand

Det finns en uppsjö av olika grejor att köpa för att göra sina Project Life-sidor. Givetvis finns det det. Scrapbooking kan bli hur dyrt som helst... Men vill man så kan faktiskt göra (nästan) allting själv, eller åtminstone använda det man redan har och snitsa till en hel del på egen hand.

Och det är vad jag har gjort här. Jag har använt helt vanliga papper ur ett 6x6"-pad, säkert tänkt till nåt helt annat än Project Life, nämligen korttillverkning. Men jag gick lös med skärlinjalen och kapade till bitar i lagom storlek för fickorna i min plastficka och faktum är att jag är helt nöjd med resultatet!

 Rubriken får löpa över två fickor.

Jag har stämplat en vacker text från ROX Stamps här. Två tredjedelar på rubrikkortet och sista versen passade fint tillsammans med fågelmotivet från ett annat papper i min paper pad.

Man kan inte ha alltför tjocka dekorationer, då får de inte plats i fickorna, men den här hjärte-buttonen ville jag gärna ha som mitt på blomman. Och det funkade.

Här kan man läsa vad hela sidan handlar om. Texten skrev jag ut med datorns hjälp och då är det ju enkelt att anpassa storleken precis efter det utrymme man har. Namnet är utstansat med QK MaddieAnne.

Och så sista fotot längst ner till höger. Project Life är perfekt när man har många bilder som man vill ha med på samma sida och här hade jag satt samman dem till ett collage i Picasa innan jag lät framkalla dem. Tycker att det fungerar fint!

Sidan är gjord för längesedan till en artikel på forsiden hos scrapping.no. Papper från PaperHouse Production och en del dekorationer från Papirdesign. Bilderna är, som synes, från Alices födelsedag förra året. Nu har jag nya bilder från hennes tonårs-födelsedag igår att ta hand om på bästa sätt ;)


2 kommentarer:

  1. Det du gör ser såå fint ut och jag kan tänka mig att det tar en hel del tid att få till en sådan sida. Bara att välja bilder skulle vara svårt för mig. Jag ska nog inte börja med det också, ännu:-)
    Kram Yvonne

    SvaraRadera
  2. Nydelig side. Og man trenger virkelig ikke alle disse ferdige kortene, å bruke det man allerede har, er jo bare helt supert.:-)

    SvaraRadera