onsdag 5 november 2008

Flip n Fold

Har testat en "ny" grej. Eller... egentligen är den nog rätt gammal, yngste sonen (som nu är 21) gjorde nåt liknande av spånplatta och bomullsband när han gick på mellanstadiet.
Jag vek en liten ask och lade det hela i. Stämpeln "Får ej öppnas..." kommer från Forma.


Men jag öppnar ändå! Fast man inte får öppna förrän 24 december... och då ser det ut såhär.
Kortet, eller flippen eller vad vi nu ska kalla det, lyfter man förstås ut:


Nu blev det riktigt svårt!
Bad sambon hålla i och "flippa" med kortet, men det blir ju ändå inte speciellt bra med stillbilder, när det är ett "rörligt" kort.


Kanske syns det lite bättre här?
Kortet består av 12 dubbla småkort, som är ihopklistrade två och två med tre snillrikt placerade band emellan. När man håller i översta kortet och viker det mot nästa... så liksom "rinner" eller "bläddrar" de sej neråt. Jättesvårt att förklara i ord, men kolla den här länken, så får du se det live. Dessutom får du en utmärkt beskrivning på hur man gör ett sånt här kort!

Lycka till, du som har lust att prova!

4 kommentarer:

 1. Va snyggt det blev. Du har rätt man får inte riktigt till den rörliga delen i stillbilder. Men har man som jag väldigt livlig fantasi så går det att föreställa sig hur det flippar:).

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Åh, så'n gjorde jag i slöjden på mellanstadiet precis som din son. Kul variant att göra den som ett kort.

  SvaraRadera
 3. Ser verkligen läckert och spännande ut ...

  SvaraRadera
 4. Kul idé, och tack för länken! Du har så mycket inspiration här, jag sparar dom för kommande pyssel! Dottern ville pröva på flip n fold varianten, kul!
  Ha det gott!

  SvaraRadera