måndag 5 maj 2014

Så är då även jag fast i PL-träsket...

Efter att länge ha tittat, inspirerats och tyckt att det ser skojigt ut... men ändå tvekat inför att ge mej in i något nytt, som jag antagligen fastnar i (och då kan det bli dyrt! *S*)... så skaffade jag mej ändå några Project Life-plastfickor och gav mej in i det nya "träsket". Och jodå, jag fastnade nog rätt rejält på en gång, för det här var kul!

Man kan ju undra vad det är för fantastiskt kul med att stoppa kort i plastfickor? Är det inte lite gammeldags, gjorde man inte det redan när jag var liten? Jo... men att kombinera det med snygga papper och lite pynt ger det ändå en lite annan dimension. Tycker jag.

Fast jag ska försöka att använda papper och dekosar som jag redan har, man måste inte köpa stora, dyra kit med papperslappar i rätt storlek och så. Inte så många iallafall. Kanske. Hmm...

Det cykelmönstrade pappret, till exempel, är ett helt vanligt ark från Papirdesign, som jag själv skurit i lagom stora bitar. Men kortet under, det rödrandiga med pilen, är ett färdigt från Fancy Pants, liksom den passande texten på.

Fotona är på Johan och från en cykeltävling förra året.

Och här gjorde jag en tavla, tycker jag själv. Att dela pilen med namnet mitt i bokstaven A var väl inte något snillrikt drag, precis. Blev aningen svårläst. Men, men... detta är mitt första försök och övning ger färdighet, sägs det ju. Så jag övar väl vidare. Det finns till exempel en baksida på den här plastfickan... jag kan sätta igång meddetsamma om jag vill!

Här ser man det snygga cykelmönstret igen. Kan inte bli mer perfekt, eller hur?!

Gjord till en artikel på forsiden hos scrapping.no.

3 kommentarer:

 1. Riktigt snyggt!!! Och du tänker som jag gör ser jag :) Att använda sig av det man har i form av papper och dekos :) Jag har inte gjort mer än två sidor (en av dem kommer jag att blogga i morgon ;) ) och tror inte jag kommer att köpa stora kit någonsin. Möjligen något med några färdiga kort men inga stor kit. Vad jag förstått har de dessutom ganska ofta många likadana kort, eller kanske jag förstått fel!?!?! Hur som helst vill jag ha mer unikt och inte använda allt för många gånger samma kort :) Men som sagt riktigt snyggt PL sida som jag gillar massor!!!

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 2. Jag såg att någon höll på med dessa PL på Odengården också tänkte att nu är det något nytt på gång. Har man en stor familj så är det ju trevligt att göra sådana, men som vi är det bara min man och jag samt en son så blir det inte många bilder att få till på en sådan. Underbart att ha och titta på istället för ett album att sätta in korten i som man sällan tar fram och tittar i.
  Kram Ulla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag fotograferar det mesta, jämt och alltid.... så nog finns det bilder att "ta hand om" även om man är två... den här sidan är dock till ett av barnbarnen. Och jo, den ska sättas in i ett album, men jag vet att de tar fram och tittar i dem lite nu och då, faktiskt.

   Det är så kul att bevara minnen!

   Radera