torsdag 29 maj 2014

Konfirmationsgåva

Idag blir det "en miljon" bilder... men det får ni bara stå ut med. Sambons äldsta barnbarn har konfirmerat sig. Vad jag tycker om det kan vi låta vara osagt och jag ville trots allt göra något lite extra till honom, för att jag tycker om honom (trots konfirmationen, alltså *ler*).

Sökte inspiration på nätet och hittade de mest fantastiska "ihopvikta" böcker. Det är otroligt vad folk kan hitta på. Jag valde en ytterst enkel variant, vek bara sidorna tre och tre mot mitten. De behövdes inte ens limmas, de bara fastnade där av sig själva.

Jag ville ha med en bild på konfirmanden själv och intill honom placerade jag en fin text från ROX. Allt som står där är tänkvärt och bra.

En lite närmare titt på framsidan. Jag klädde insidan på pärmarna med ett blåmönstrat papper och gick sen loss med blommor och dekorationer. 

Det stora vackra korset kommer från ROX Stamps.

Namnet har jag stansat ut med QK Spicy Chicken. Pricken över i limmade jag fast på en smal plastbit från nån förpackning av nåt slag, så att den skulle stå upp på rätt sätt.

Stämpelmotivet är givetvis från Phunnyface. Stämplat på akvarellpapper, färglagt med tombowspennor och sedan utklippt och placerat här bland blommorna.

Även det fina lilla hjärtat här är från ROX.


 Boken från sidan.

Och här bak har jag placerat vår hälsning samt plats och datum för konfirmationen. En sedel fastsatt med gluedots finns här också.

 Ur en annan vinkel.

 Sen packade jag in alltihop i cellofan, förstås.

 Knöt i en liten tag...

 ... och en söt nyckel. Nyckeln till själva Livet, kanske?!

10 kommentarer:

 1. Stilig Cornelia!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Underbart!! Så rolig ide med boken.. Fint dekorerat! Alfabetet var ju jättefint. Det ger verkligen ha-begär..
  Ha en fin helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Det är så otroligt fint med boken och bilder med texter
  man kan ju inte se sig mätt. Säger bara WOW
  trevlig helg önskar Titti

  SvaraRadera
 4. Herlighet, noe så fantastisk flott! Så forseggjort og detaljert, virkelig et utrolig stykke arbeid du har gjort her!
  klem Unni

  SvaraRadera
 5. Men så underbart fint!! Det finns bara en av dig Nela!! Du kan då verkligen få till det du!! Jag är full av beundran!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jag säger som stämpeln du använde dig av: Du är Fantastisk. Såå himla duktig är du och det är verkligen roligt att titta o titta på bilderna du visar, kan inte bli för många.
  Kram

  SvaraRadera
 7. wow!! Snakk om kunstverk.. Imponert !!!

  SvaraRadera
 8. Håller med Cornelia vilket konstverk du har skapat till Emil, Jag har sett en del av de här böckerna men ännu har jag inte försökt ge mig på det. Jag tycker att du har dekorerat otroligt fint, och så kul med ett foto på huvudpersonen. Även det andra kortet/lådan du gjorde till honom blev kanonfint. Du är så himla duktig ... det skrev jag nog förra gången med men jag menar det av hela mitt hjärta.
  Blir det något Skåne besök i sommar? Det hade varit så kul att träffas IRL.
  Här i dina hemtrakter så kan man nästan tro att det redan är midsommar alla blommorna som ska finnas i buketten står redan i full blom det känns lite märkligt att sommaren är så tidig i år
  Ha det så gott
  Kramar Mona

  SvaraRadera
 9. Så fint! Riktigt smart gjort! Jag fick en ide nu att göra något liknande till mitt pysselvrå där jag kan ställa enamel dots, rhinestons och andra små förpackningar som annars har en benägenhet att försvinna hemma hos mig.

  SvaraRadera
 10. Åååå så läckert snyggt och detaljerad. Love!!

  SvaraRadera