lördag 25 oktober 2008

Det bidde en tumme...


Antar att ni alla har hört sagan om den lille farbrorn som gick med ett tyg till skräddare och ville få en kostym uppsydd? Jodå, det skulle gå bra... och när var den färdig, då? "Om måndag" svarade skräddaren. På måndagen kom den lille farbrorn tillbaka och frågade efter sin kostym, men då sa skräddaren att "det bidde ingen kostym". "Vad bidde det då, då?" undrade farbrorn... och så vidare... det bidde en rock, det bidde en väst, det bidde en vante, en tumme... ingenting!

Det här kortet bidde nog "en tumme" :-)

Meningen var att det skulle blivit ett 15x15 cm kort med blå bas. Och det var det också, i princip klart när jag fick för mej att jag skulle embossa en stoooor jättefin God Jul-stämpeln med swirl tvärs över alltihop längst ner. Det var ju bara det att... tja, det blev inte så bra, om jag uttrycker mej milt.

Tror faktiskt att det är det första kort jag har kasserat helt och hållet. Istället skar jag ut en lite mindre botten av baksidan av det kasserade kortet, som jag satte på ett vitt, dubbelvikt kort, 10x15 cm. Så här blev det:

Framsidan ser ut såhär. Det ljusare blå pappret med snöflingor på är SnowDays staket, men staketet har jag redan använt. Det här är en bit av himlen på samma papper. Det randiga är från ett gratispaket.
Stämpeln är en PennyBlack, som vanligt färglagd med akvarellpennor.
Texten är utstansad i Phoebe (GOD) och Lucy (JUL).


Som lite extra effekt, 3D-lack på JUL och på tomteluvorna,
fast det senare syns inte så bra på bilden.

Baksidan är jag synnerligen nöjd med. Nöjd för att jag råkade hitta en PennyBlack-stämpel som är tillräckligt liten för att passa i min "Handgjort av"-stämpel. Så gullig den är!

4 kommentarer:

 1. Vilket gulligt kort!

  Går att göra kort även om man är deckad... '

  *Krya på dig kramar i massor*

  SvaraRadera
 2. Ja,ibland så blir det inte som man tänkt ...men kortet är jättefint!
  Och igelkotten är underbar :D

  SvaraRadera
 3. Stämpeln du har på baksidan av kortet har jag också. Den är ursöt!

  Jag tycker du kämpa på bra och fick till ett himla snyggt kort ändå! :-)

  SvaraRadera
 4. Det blev ju jätte bra!!!

  kram

  SvaraRadera