fredag 22 maj 2015

1 års-grattis med paper piecing

Här har jag gjort ett kort till en 1-åring, där önskemålen var ”hink och spade och någon som sitter och fiskar”.

Genast när jag fick beställningen tänkte jag mej ett kort i form av hink och spade, men visste inte riktigt hur jag skulle kunna göra det. Men så letade jag reda på en bild på nätet, skrev ut den i lagom storlek och började klippa pappersbitar efter de olika delarna i bilden, alltså en kort i paper piecing-teknik. Det är fler delar än man tror när man först ser på bilden och när jag började sätta samman dem och skulle limma fast dem på underlaget var jag nära att ge upp. Inte hade jag klippt så exakt som jag trodde och det såg helt enkelt inte alls bra ut! Jag var färdig att kasta alltihop i papperskorgen och hitta på något annat… men så bestämde jag mej ändå för att ge kortet en chans till, fixade till en del pappersbitar och ritade konturer med en svart penna och just pennan gjorde väldigt mycket för resultatet! I slutänden blev jag ändå skapligt nöjd.

Jag limmade på ett vitt cardstock och vek detta i ena sidan, klippte ut med en liten kant runtomkring och fick på så sätt ett kort som går att öppna ”som vanligt”.

På insidan har jag placerat ett stämpelmotiv från Phunnyface (Jag älskar att fiska), som ju passar perfekt till önskemålet om någon som sitter och fiskar. Jag har färglagt med tombowspennor på akvarellpapper och sedan klippt ut motivet och limmat fast det här på insidan. Här finns givetvis också plats att skriva vem kortet är ifrån.

Ibland är det kul med kort i annan form än de vanliga fyrkantiga, kvadratiskt eller rektangulärt. Kanske har någon blivit lite inspirerad att prova en ny form idag?!

Kortet finns även som inspiration på Forsiden hos scrapping.no.

3 kommentarer:

 1. Hej Cornelia!
  Super läckert 1-års kort, me like:)) Så glad den lille killen måste ha blivit:)) Du är så duktig och får ALLTID till så fina personliga kort:)))) Alltid lika inspirerande att kika in till dig:)))

  Ha nu en skön helg:)
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
 2. Så kreativt. Du er virkelig god til at finde løsninger :-)

  SvaraRadera