fredag 15 maj 2015

Personligt till pensionär

Jag fick äran att göra ett kort till en blivande pensionär. Det är en man på Anitas jobb som ska sluta.. Anita, som tecknar alla Phunnyface-stämplarna. Hon ville gärna att jag använde just den här, Lugn och ro heter den, då mottagaren gillar Facebook och att sitta och pilla på sin dator. Lite prestationsångest måste jag erkänna att jag fick, när jag fick frågan om att göra kortet... det blir liksom lite extra när det är till själva stämpelskaparen..! Men så satte jag igång och resultatet blev detta kort.

På jobbet sysslar kortets mottagare med sättning och boktryck på gammalt vis (precis som min pappa gjort i hela sitt yrkesverksamma liv, så här finns det en liten extra känsla med i kortet från mej också) och jag har försökt fånga lite av det genom textpappret längst ner på kortet. På fotot står mottagaren själv vid en tryckpress av äldre snitt.

Han gillar också fotboll och eftersom han heter Rune har smeknamnet blivit Runaldo. Laget är Blåvitt. Jag har kanske inte lyckats hitta just de rätta fotbollslagsnyanserna på pappret, men lite blått blev det ju iallafall.

På fotot har han jeans, så jag använde lite jeansmönstrat papper på insidan. Inte använder de ju skrivmaskiner på tryckeriet, men den är åtminstone gammal, så den fick vara med här ändå.

En bit av en fotbollsstämpel blev till en cirkelformad dekoration här under skrivfältet.

Baksidan har, förutom min personliga stämpel, också en text som jag tycker passar bra till en pensionär (och alla andra också, för den delen!).

5 kommentarer:

 1. Med det kortet har du fångat allt tycker jag
  Kram

  SvaraRadera
 2. å for et herlig kort da.. Du er bare helt fantastisk på å finne på ting.

  SvaraRadera
 3. Dette var et fantastisk flott kort! Stempelmotivet er perfekt til en pensjonist, hele kortet ditt er så gjennomført og personlig.
  God helg!
  klem Unni

  SvaraRadera
 4. Toppenkort till Runaldo , som alltid lika fint ihopsatt kort
  Trevlig helg på dig och kramar från Titti

  SvaraRadera
 5. Hej Cornelia!
  Du är verkligen proffs på att göra personliga kort. Det här blev superläckert:))
  Jag tror både beställaren och mottagaren blev nöjda:))

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera