lördag 31 oktober 2009

Nytt DT-paket från House of Inspiration

Det här paketet med ljuvliga papper, massor med blommor, band och bokstäver och en del annat smått och gott hämtade jag ut på posten igår. Har redan gjort två kort, men kan inte visa dem här förrän de har synts på House of Inspirations egen blogg...


... men en liten tjuvtitt på det ena kan du ju få iallafall:

måndag 26 oktober 2009

30-årskort

Ett beställningskort till en kille som fyller 30. Det blev ett namnkort med "roliga" bilder på jubilaren...


Jag har här använt Formas nya stämpel GrattisGrattisGrattis, som jag har embossat i vitt på svart. Blev verkligen jätteläckert!

Nästa sida. Texten är utstansad med tången i stilen Phoebe.


Sista sidan pryds(?) av en bild på en hink med tomburkar och texten "Efter festen".
Beställaren blev iallafall nöjd och jag hoppas att mottagaren också uppskattar kortet *S*

onsdag 21 oktober 2009

Grattiskort till min faster

Min pappa, som fick albumet som jag visar i nästa inlägg, är tvilling och av förklarliga skäl fyllde alltså min faster också 70 i förra veckan. Här är kortet jag gjorde till henne.

På fotot ser man min farmor, min faster och min pappa samt min farbror. Det är taget efter de yngre barnens första skolavslutning 1946.

Insidan. Här skrev jag förstås vem kortet är ifrån.


Stjärnalbum till min pappa

Min pappa fyllde 70... och fick det här stjärnalbumet av mej.



Bilderna tog jag helt sonika och fotade av med min kamera och skickade in för framkallning. Det blev förvånansvärt bra.


Min mamma måste förstås få vara med på bild...


... och här några år senare!




På sista sidan lämnade jag lite plats för att sätta in en bild från 70-årsfirandet.
Alla papper är ur samma serie och finns bland annat hos House of Inspiration.

Forma har släppt nya stämplar!

Det landade ett härligt paket med stämplar i min brevlåda... alla Formas nya roliga! Som den här, till exempel. Kolla in den noga, det är nämligen ALLA hälsningar du kan tänkas behöva, samlade i en och samma stämpel! :-) Kul, eller hur?!
Till det tyckte jag det passade med julgranar, påskkycklingar och presenter. Alla papper finns också hos Forma. Stämpelmotivet har jag monterat med 3D-kuddar för lite djup, men det syns inte på bilden. Jag har fotat med blixt nu ikväll och allt ser platt och blankt ut. Kanhända att jag tar om den imorgon, i dagsljus. Fast som det är nu, med höstmörker och dimma, så vete katten om det blir nåt "dagsljus"??

House of Inspiration Cybercrop!!!

Vi räknar ned till House of Inspiration cybercrop som pågår helgen 13-15 nov. I butiken hittar du nu ett speciellt framtaget kit att användas i 2 st av utmaningarna. Dessa utmaningar kommer att ha extra fina vinster!



Du har också chansen att bli House of Inspirations PARTYPRINSESSA. Kravet är att du deltagit i minst 8 utmaningar varav dessa 2 kitutmaningar är obligatoriska. Den som blir korad till årets partyprinsessa blir gäst DT under 1 månad samt får varor till ett värde av 700 kronor!Kitet kostar 129 kr. Obs finns i begränsat antal - så skynda dig att skaffa ditt kit!

Klicka här för att komma direkt till butiken

tisdag 20 oktober 2009

Tack till sonen - datasnillet!

Min dator havererade... och sonen, som är den som är datasnillet i familjen, bor i Falun. Falun ligger 30 mil bort... men sonen guidade mej genom alla möjliga krångliga manövrar och lyckades på så sätt få igång datorn igen. På distans!

Jag tyckte det var värt ett tack-kort med en liten slant och snodde ihop den här skapelsen nu ikväll. Pappret är Snurrigt Brun (från Forma) och stämpeln är förstås Formas nya Musikmusikmusik, som passade bra här, eftersom musik är sonens stora intresse, förutom datorer då.. *ler* Texten har jag stansat ut med qk-tången och stilen heter Zoe. Ringen i hörnet är av läder och överbliven när min systerdotter skulle göra sej ett skärp(!). ALLT går att använda, kom ihåg det! *S*

Man ser inte hur jag gjort sedelfickan, men det får man föreställa sej själv *S*

tisdag 13 oktober 2009

House of Inspiration har Halloween-tävling!


Hoppa in HÄR och kolla in regler och sånt!

Flaskkort till Far


Jag har gjort fler flaskkort, den här gången tänkta till Fars Dag. Stämpeln är den Underbara Ernst från PrickIForm, som jag vann häromsistens. Stämplat på akvarellpapper och färglagt med tombows. Papper ur mina gömmor.
Textstämpeln "Till Pappa" är från Forma.
Min favorit blev det blå... vilket tycker du blev finast?

måndag 12 oktober 2009

Svensk Scrapbooking har haft CC i helgen!

Trots att jag jobbat alla dagar sen i onsdags har jag faktiskt hunnit med att göra ett kort, nämligen julkortet här ovan (ganska likt det jag gjorde häromdagen, samma papper och samma "stuk" men det här kortet är gjort efter en skiss). Två LO-er har det blivit också. Jag är riktigt nöjd med dem men visar dem inte förrän efter den 23 november, de är till Alice´s födelsedag.


Emil, 9, har varit här och gjort ett kort till barnutmaningen. Här var reglerna 1, 2, 3, 4, 5 enligt följande: 1 kort, 2 knappar, 3 mönstrade papper, 4 blommor och 5 blingstenar.

Och som ni ser har han fått med alltihop!


fredag 9 oktober 2009

Istället för en blomma...

Just precis som det står på flaskkortet... istället för en blomma! En flaska rött portvin som, enligt systembolagets personal (jag dricker ju inget själv) passar utomordentligt bra tillsammans med en bit mörk choklad. Så jag gjorde en liten "banderoll" runt chokladen också, så hör det liksom ihop litegrann.
Mönstrat papper från DasyD och stämpeln från Whiff of Joy, färglagd med tombows på akvarellpapper. Texten är Phoebe, utstansad med tången.

lördag 3 oktober 2009

Ha! Jag orkade ett till!

Trodde inte att energin skulle räcka till ytterligare ett kort, men det gjorde den. Efter första utmaningens blå julkort var jag så inne i jultemat att det blev ett sånt kort till, fastän det inte var nödvändigt enligt reglerna, för de lyder bara såhär:

Materialutmaning med en twist.
Gör ett kort med 1 band, 2 mönstrade papper, 3 blommor, 4 bling och 5 brads.
Motivet får INTE vara en mänsklig varelse (gäller även tomtar, troll och älvor).

Jättekul är det med "regler" och skisser, det blir en så mycket större utmaning att skapa något då! Men nu är det godnatt för mej. En ny lång dag stundar imorgon...

World Card Making Day

Japp, idag är det den internationella kortmakardagen... och vad har jag gjort? ETT enda litet sk*tet kort... men det beror på att dagen har spenderats på nåt helt annat, jag har nämligen jobbat som ringsekreterare på en hundutställning. Och då finns det inte mycket tid kvar att göra kort.

Det här är iallafall till Kort I Fokus lilla tävling, där reglerna var "ett julkort i blått". Och det kan man väl säga att det här kortet är?! *ler*

fredag 2 oktober 2009

Svea ska döpas...

... och jag har gjort "korten" som två av gästerna ska ha med sej. Det här är ju inga nyheter direkt, skor och klänningar har "alla" människor redan gjort i alla möjliga varianter. Fast faktiskt har inte jag provat förrän nu. Riktigt kul var det och skorna blev ju gulliga! *ler*

Det prickiga pappret är från Inkido och det blommiga (med enfärgad rosa baksida) är från Jolée. Spets och band på klänningen kommer från CCHobby. Resten plockade jag direkt ur mina egna gömmor och har alltså ingen aning om var det kommer ifrån.

En award


Jag har fått en sån fin award från Bibbi, som du hittar HÄR och HÄR. Med awarden följer ett åtagande och en uppgift förstås... jag ska skicka Awarden vidare till fem bloggare som jag beundrar... och jag ska skriva ner tio saker om mig själv. Det behöver dock inte vara tio hemska avslöjanden, tror jag, utan det räcker med att det är tio saker om just mej... får se vad jag kan få ihop:
1. Jag är väldigt nöjd med livet! Det är gott att leva och jag har det så bra!

2. Är nog i grunden en positiv person, men kan vara rätt bitsk om det är nödvändigt. Och nödvändigheten avgör jag själv *ler*

3. Jag tycker om att göra saker i papper och tyg (nyhet??? Näää.. *S*)

4. Jag tycker också om att plocka bär, sylta, safta och samla.

5. Tycker att toaletter behöver städas ständigt. Inte pedantisk på något annat vis, men skurar gärna på toan både nu och då.

6. Att stryka är något som borde strykas från alla "att göra"-listor. Finns det nåt tråkigare?!

7. Gillar att baka och laga mat och bjuder gärna på både det ena och det andra om du tittar förbi.

8. Dricker aldrig kaffe. Och inget starkare heller.

9. Tål inte fisk.

10. Är 180 cm lång och har storlek 41 i skor. Spännande info, eller?! *fniss*


Jaha. Det var det... nu ska jag skicka den här till fem andra bloggare...Börjar med

Maud ... som håller sej med kelpies och småpojkar, två av varje. Full rulle, alltså! Och en av mina flitigaste kommentatorer här i bloggen. Alltid lika roligt att få en hälsning!

Carina ... som gör de allra mest fantastiska alster i papper, tyg, lera... ja, vad hon än sätter händerna på så blir det nåt otroligt fint!

Lotta/Fru H ... som inte bara gör vackra saker i papper, utan också skriver underbara historier ur livet. Läs och le!

TinaStina ... ännu en kreativ person, som inspirera mej mycket!

Camilla ... en god nätvän, som också papperspysslar. Och har skaffat sej en ny kamera att leka med *ler*

Sådärja... det finns naturligtvis massor med bloggare som förtjänar uppmärksamhet, men här har ni dagens fem!


Ha det gott!

torsdag 1 oktober 2009

Mitt sista alster för Papper & sånt, där jag ju varit gästinspiratör den här månaden. Känns trist och lite tomt att det är slut, har trivts bra hos Viktoria och hennes mysiga butik!

Det här sista kortet blev litegrann i samma stil som det första jag gjorde, starka färger och med strandmotiv. Det här kortet är dock Z-vikt, en vikning som jag gillar mycket, eftersom den gör "lite mer" med ett helt vanligt kort!


Här är kortet lite utvikt, så man ser själva Z-at.


Och här helt utvikt.

Allt mönstrat papper är från Papper & sånt. Band, brads och blommor i massor kan du också hitta där, även just de här är ur mina egna gömmor. Öljetterna (på stämpelmotivet) är de utmärkta Quicklets, som du sätter fast utan verktyg. Himla bra är de!

Jaha. Nu stundar tider där jag får skapa med eget material. Kan ju vara kul det med! *S* Det kommer att bli födelsedagskort, album och lite annat här framöver. Jag har planer!