fredag 31 juli 2009

45-årig bröllopsdag...

Tyckte vikningen var kul, så jag gjorde ett kort till med samma stuk. Det här är till mina föräldrar, som firar 45-årig(!) bröllopsdag imorgon.


Första insidan...


... och kortet helt "utvecklat". Stämplarna "Fånga dagen" och "Njut av livet" kommer från Forma Hantverk.
Under de stämplarna står det "Och så levde de lyckliga i alla sina dagar" men eftersom jag inte vet hur man gör bilder klickbara/förstorningsbara, så går det kanske inte att se...

onsdag 29 juli 2009

En älgjägare fyller 50!

Fick en beställning igår, lite bråttom var det *ler* Ett kort till en älgjägare som fyller 50... Har jag nån älgstämpel? Svar: nej. Så vad gör man? Letar på internet, hittar en clipartbild, skriver ut, ritar av på akvarellpapper, färglägger med Tombowsen (igen) och voilà! Ett älgmotiv.

Texten är QK Katie Classic. Papper ur gömmorna.

Passade på att testa en ny vikning också. Kul!


När man viker upp småflikarna ser man älgen. Löven som han springer på har jag stämplat med brunt, grönt och gult.


Sista fliken viker man uppåt och då blir det såhär.
Stämplade några klockor från HeidiSwapp, som får symbolisera tiden som går (finns med i texten på "pergamentrullen"). På den nedre delen står namnen på dem som ger kortet.

tisdag 28 juli 2009

Kort med låda

Såg ett sånt här litet trevligt "kort" för ett tag sedan och har varit lite sugen att prova på, men det har inte blivit av. Förrän nu. Här är alltså resultatet av mitt allra första försök ;-)

Papper från CosmoCricket. Stämpel från... ja, det ska jag kolla! Stämplat på akvarellpapper och färglagt med Tombowspennor.


Insidan med grattisstämpel och plats för egen hälsning. Och i lådan ska det förstås ligga godis till godisgrisen! *S*


Detaljbild.

måndag 27 juli 2009

Tea for two

Till Hobbyhusets sommarspurt skulle man göra nåt med thepåsar... jag gjorde ett kort med blomblad vikta i "tea bag folding"-teknik, men si! Det dög inte alls. Diskat blev det! För man hade tänkt sej nåt med riktiga thepåsar... Så då fick jag ju hitta på nåt nytt och såhär blev det.

Pappret (det översta) är KarenMarie (från Panduro??) och föreställer, ja just det!, theblad! Så det så!

Det undre pappret är nåt jag hittade i mina gömmor och aldrig trodde jag skulle få användning för, men här passade det bra, tycker jag.

TEA är i QK Finale Grand och "for 2" i QK Phoebe.


Ett mappkort med thepåsar och ett recept på scones.
Återigen har jag använt QK Finale Grand som text. Och så spillpapper.


Baksidan.

Nån som kör MC?

Till nån som tagit MC-kort? Eller nån som kör MC och fyller år? Kan nog passa både till en kille eller en tjej, tror jag?

Papper, blommor och band från House of Inspiration.


Inuti finns gott om plats att sätta ett namn och skriva en hälsning.
Stämpeln är från Stampinback.

Detaljer...


Fler detaljer... tyckte det var kul med skruvarna.


Baksidan.

Skål för dej!

Ett kort efter en skissutmaning hos Scraplagret.

Spillpapper, stämpel från Whiff of Joy (finns hos House of Inspiration), band, punchinella och så halvpärlor från KaiserCraft.
Jag har stämplat på akvarellpapper och färglagt med Tombowspennor.

Texten är ustansad med tången och stilen heter Abigail Classic.


Insidan i samma tema. Stämplat med brunt. Texten är QK Olivia.


Baksidan där ankhuvudet fick plats i min "handgjort av-"stämpel ;-)

söndag 26 juli 2009

Emil har gjort en LO

Emil, 9, har varit här och pysslat. Den här LO-n har han gjort efter en skiss, som han själv letat reda på, på Svensk Scrapbooking. Bilderna är av honom själv, när han var på Öland som 2-åring. Han är riktigt nöjd med den och det ska han vara också, eller hur?!

lördag 25 juli 2009

Vilken vacker vy!

Hobbyhusets sommarspurt fortsätter, men är nu inne på tredje och sista etappen. Här är mitt absolut sista bidrag, en LO som är inspirerad av ett foto på ett ankare. Min association blev ankare = båt = den här bilden, som är tagen på Gran Canaria i mars förra året.

Färgerna stämmer inte riktigt överens med verkligheten, bakgrunden är mycket mera varmbrun, här ser den nästan svart och trist ut. Även det mönstrade, som jag klippt ut ur ett mönstrat ark, är varmare i färgerna.

Fotot sitter på en matta av naturpapper, som jag rullat in över kortsidorna, som en pergamentrulle, och chalkat kanterna på. Jag har också sytt lite korsstygn med floss. Inte så enkelt när man, som jag, inte hittade någon NÅL! Fick göra hål och försöka trä flossen genom dessa... det tog en stund, vill jag lova *S*
Runtom hela LO-n har jag limmat ett snöre med en knut, vilket jag också tycker förstärker "båtkänslan" lite.
Rubriken är utstansad med Quickutz Phoebe och Finale Grand.

För att inte allt skulle bli så platt har jag satt lite dekorationer på det mönstrade pappret, som "följer mönstret". Svamligt, men titta på detaljbilderna nedan, så förstår du nog vad jag menar??

I ena sidan går snöret under det mönstrade pappret, såhär.


Korsstygnen.

I mönstret finns fjärilar och blommor, som jag valt att "plocka fram" på det här sättet.

Ett mini-album


MediaMarkt hade ett häftigt 30-årsjubileumserbjudande - framkalla dina digitala bilder för 30 öre styck. Fast i reklamen stod det 0,30 öre... tyvärr var det tryckfel. Hmm... undrar det? Eller ville de bara lura dit folk?! Nåja, jag tyckte att även 30 öre var billigt och lät framkalla MÅÅÅÅNGA bilder. Har ju massor som bara ligger i datorn. Är nog inte ensam om det???

Av några gamla bilder från sommaren 2007 (det är precis två år sen... det regnade då också!) gjorde jag det här lilla albumet.


Det är i storleken cirka 15 x 13 cm och när man öppnar det viker små "flärpar" ut sej, som bilderna sitter på.


Lite grann från ovan...


... och ytterligare en bild, där man ser hur det hela hänger ihop.





Baksidan.

Papper ur mina enorma spillpappersgömmor och inte så särskilt mycket dekorationer. Det måste ju vara platt, så det går att stänga!


Vill du också prova så finns en beskrivning (på engelska) HÄR.

onsdag 22 juli 2009

Johan x2

Här visar jag de två sista LO-erna på Johan för den här gången. Båda är gjorda efter skisser hos Svensk Scrapbooking och jag har plockat upp färgerna i bilderna, badbyxornas blå och hinkens gröna...


Och här är det orange från rutschbanetunneln, som fått dominera.

Titeln "Igen!" kommer av den kommentar som Johan hade VARJE gång han kom ner och hade åkt någon rutschbana. Och det var många, många gånger, kan jag tala om *S*

tisdag 21 juli 2009

Ännu fler LO-er!

Johans 4-årsfirande.
Hade inget jordgubbspapper (fast jag vet att det finns, åtminstone att beställa från USA, men det hade jag inte tid med!), så jag tog två vykort och satte bakom fotona. I övrigt sparsamt med dekorationer...
... bara en massa utstansade fyror, som fått lite glitter på sej.



"Jag är en vattenskoter" tjoar Johan och brummar omkring i Mellansjön. Titta noga på munnen som kan du nog "höra" hur han låter?!



3D-lack på bokstäverna tycker jag blir fint!



Och så en ganska snabbscrappad LO, där jag i stort sett bara satt bilderna på en fotomatta och monterat alltihop på ett snyggt papper ur mina gömmor. Lite photo-turns och en rolig boll-brad som bokstaven "O"...

Midsommar-MAT!

Hobbyhusets tävling "Sommar-Spurten" fortsätter och jag är klar med mitt näst sista bidrag, nämligen något med tema Sverige. Det blev Sverige - midsommar - MAT!
Såg någon som gjort en sådan vacker LO, där fotot var helt omgärdat av dekorationer som utgick från färgerna i fotot. Försökte göra nåt liknande, men tycker inte att jag lyckades nåt vidare. Det blev mest plottrigt... Men iallafall, jag började i nederkanten, med de gula och vita blommorna, där jag plockade upp färgerna från äggen på bilden... fortsatte ut i nedre vänstra hörnet, där sillburkarna står, och där fick det bli lite rosabruna nyanser... ja, sen ser ni ju själva!

Men som sagt var, det var kul, men blev kanske inte så himla bra i slutänden. *S*
Rubriken är i stilen Blossom Grand.

Kartonger och Fantomen

Två LO-er till, som Johan fick på sin femårsdag igår. På båda har jag valt att sätta journalingen på en utdragbar tag.


Den här är från en tågresa till Skåne. Ungen var, som synes, glad som en lärka och finurlig hela resan lång. Papper och material ur mina gömmor och tågbiljetten fick vara med också.


Detaljbild på tagen.



Och här kan man läsa historien om "kartongerna" *S*





Nästa LO handlar om hur snabb Johan är. Han springer precis jämt. Här har han "sprungit ur" sina sandaler på väg ner till pappa i bassängen.

Grodan i hörnet hittar du hos House of Inspiration.



Här kan man läsa...

Båda LO-erna är gjorda utifrån skisser, som finns hos Forma Hantverk.

måndag 20 juli 2009

Här är de!

Jag har ju lovat er två LO-er, som ni bara fått tjuvtitta på. Här är den första. I nedre högra hörnet sitter fjärilen, som fanns på tjuvtitten. Den är av metall och fyndad på Panduro, för halva priset. Övrigt material är från House of Inspiration.

Bilden tycker jag så mycket om. Känslan av lugn och tillit finns där, mellan morbror Olle och lille Johan.

Även den här bilden föreställer Johan, den här gången tillsammans med sina föräldrar, ätande smörrebröd i Helsingör, Danmark.

Metalldekorationerna är ur mina egna gömmor, men i övrigt är även det här pappret mm från House of Inspiration.

Jag har embossat delar av texten i nedre högra hörnet med clear pulver, men det syns inte så väl på bilden. Pappret under bilden är fram- och baksida av samma. Gillar båda sidorna!


Och så en tredje LO med Johan, som fyller 5 år idag och fick ett gäng LO-er att fylla på sitt album med. Den här har en sån söt historia, som finns nedtecknad på den tag som sticker upp i övre kanten. Så här lyder texten:

Johan "kör buss" med Emil. Han har knutit fast badtermometern i snodden i badbyxorna, så den hänger och slänger där bak när han brummar omkring i Mellansjön.Plötsligt stannar han "bussen", tar upp termometern och kollar den noga. Sedan säger han med viktigt tonfall:- Hmm... hur långt har vi kört? Femton meter!

Jag är nöjd med de enkla dekorationerna. Bussen har jag klippt och klistrat själv. Och så är badtermometern med, den har ju en central roll i historien, liksom "15 meter", som här fick bli centimeter istället, för att få plats ;-)

Och igen... det snygga rutiga pappret kommer från House of Inspiration.

lördag 18 juli 2009

En liten tjuvtitt igen

Lite trist det här... inga bilder, bara tjuvtittar på småsaker. Men på MÅNDAG, då ger jag bort alltihop och sen kan jag visa det! *ler*

måndag 13 juli 2009

Äldste sonen fyller år - GRATTIS!

Äldste sonen blir 24! Musiker... syns det?! *S*


Insidan.

Tjuvtitt

Just nu gör jag en del LO-er, men kan inte visa dem här ännu... *ler* Här är iallafall en liten tjuvtitt på en av dem.