tisdag 20 oktober 2015

Ett slags shaker-card

Ett beställningskort till en man som skulle få gå-stavar i födelsedagspresent. Det lilla motivet hittade jag på nätet och så monterade jag det bakom en "bubbla" av plast. I bubblan lade jag pärlor som kan bilda mottagarens namn.

Den lilla grodan anspelar på motivet, som är en aning makabert... titta själva! En stackars groda har råkat bli spetsad på gåstaven(!).

Promenadpiller måste man väl ha, om man ska ut och gå. Eller hur?! Ljusgröna strösselkulor i en söt liten flaska av glas (från ROX). Några strimlor av mönsterpappret blir till dekoration här. Ville inte ha så mycket blommor och "tjafs", det är ju ett kort till en man.

 Insidan.

Baksidan med en ny personlig stämpel (även den från ROX).

måndag 19 oktober 2015

Vill du bli min nya DT-kollega?!


Just nu pågår ett DT-call hos Phunnyface, som har massor med unika, härliga stämplar i hög kvalitet. Du hittar mer info HÄR.

Kanske är det just Du, som blir min nya DT-kollega hos Världens Trevligaste Stämpelföretag?!

fredag 9 oktober 2015

Kort i rosa

 Ett kort till en tjej som fyller år.

Av någon märklig anledning fotade jag den här sidan innan jag limmat dit den lilla rosa halvpärlan i hörnet, men ni ser den på föregående bild.

 Texter från ROX Stamps.

Baksidan.

Ett kul kort att göra. Ser "lite mer" ut än ett vanligt dubbelvikt kort men är inte så särskilt komplicerat att åstadkomma ändå.

onsdag 7 oktober 2015

Konservburk

Fick en beställning på ett kort till en kvinnlig chef som fyller 50. Det enda önskemålet var att det skulle finnas en flock får på det, en flock som skulle symbolisera arbetslaget som uppvaktar henne.

Efter en tids funderande så blev det inget kort utan en altrad konservburk istället och här är resultatet.

Pappret med fåglarna är från Studio Calico och när jag fick hem det var jag först inte så väldigt förtjust i det, men här tycker jag att det passar jättebra!

Fåren är utstansade med en dubbel-die från Quickutz. Det är lite pyssel att montera ihop dem med alla ben och smådetaljer som ska limmas. Men söta blir de!

Burkens baksida. Pärlband och metalldekoration från ROX.

På locket finns ett "extra-lock" i dubbel, svart kartong, Mellan kartonglagren har jag placerat en stark magnet, som håller fast locket på locket, om ni förstår hur jag menar?

Man kan alltså lyfta av locket med dekorationerna och då ser burken ut såhär. Den är öppnad med vanlig konservöppnare i botten, så att överdelen är intakt på detta vis.

I botten limmar jag fast en annan dubbel kartong, den här med min personliga stämpel på. Den kommer från ROX, den med.

Innan jag limmar fast botten ska det stoppas in en cellofanpåse med praliner samt ett presentkort. Presentkortet ska ligga i den lilla "foldern" längst ner och tagen ska knytas med ett snöre runt pralinpåsen.

Här finns precis plats för ett presentkort i kreditkortsstorlek samt utrymme att skriva namnen på dem som ger presenten.

En kul och lite annorlunda 50-årspresent!

måndag 5 oktober 2015

Kort av det som låg på bordet

Av papper som låg på mitt pysselbord pusslade jag ihop detta kort. Fick komplettera med en liten bit gult, till sidopanelerna på insidan. Och det är också restpapper ur lådorna med bara sådant. Och igen kan jag konstatera att det är så roligt att kombinera små rester till något nytt och helt.

Lite punchinella bakom blommorna fyller ut och ger lite glans åt kortet. Evigheter sedan jag använde just det, men ibland kan man rota fram något riktigt "ur-åldrigt" och faktiskt tycka att det blir fint.

Kortet är till en dam som fyller 93 år imorgon.