söndag 31 maj 2015

Mors dag

Ett beställningskort till Mors Dag. Formatet är 8½ x 20 cm och från vänster ser man framsidan, insidan och baksidan av kortet, som är gjort av diverse spillbitar från Maja och Pion design.

På stämpeln får beställaren själv fylla i lite text... Den är monterad med ett par 3D-kuddar i nederdelen och skapar på så sätt lite djup i kortet.

Det söta lilla hjärtat finns hos ROX.

lördag 30 maj 2015

Mamma

Jag har så länge tänkt att jag skulle göra en så kallad "stationery box" till min mamma och äntligen har det blivit av. Gult är en favoritfärg, så därför är boxen i just gula nyanser.

Igår fyllde min mamma år och imorgon är det Mors Dag, så presenten är en kombination till båda bemärkelsedagarna.

Locket lyfter man av, såklart...

... och då fäller asken ut sej såhär och visar innehållet.

Pennan skulle såklart vara gul, den också, men de tittade lite konstigt på mej i pappershandeln när jag kom in och absolut ville ha en gul penna. Men EN enda hade de. Och den köpte jag! *S* I den lilla fickan ovanför finns frimärken och till vänster finns ett litet "block" att anteckna viktiga adresser i.

Några småkort..

... och några tags.

Och fem kort med grattis-tema, att skicka till någon som fyller år.
Ja, här är hela högen!

GRATTIS Mamma!

torsdag 28 maj 2015

Bröllopspyramider

Det är bröllopstider! Nyligen gjorde jag ett pyramidkort till ett bröllop... och här är två till, nästan likadana. Pappren varierar lite och blommorna är i olika färg... annars.. rättså lika. Men det är ju helt olika brudpar som ska få dem, så jag tycker inte att det gör något, faktiskt. Ibland måste man vara lite rationell och "massproducera" för att hinna med sej, helt enkelt.

Ur en annan vinkel.

För att öppna korten drar man ut pinnen och lyfter på locket...

 ... och då faller kortet ut såhär.

Några fina texter runtom och så plats att skriva sin hälsning i mitten. Grattistexten är utstansad med en die från ROX.

Samma stämpelmotiv på utsidan som i min personliga stämpel. Brudparet i silutett kommer från Phunnyface, förstås.

tisdag 26 maj 2015

8½ x 20 cm

Jag gör gärna kort i lite udda storlekar. Det här är 8½ x 20 cm, men trots det långsmala formatet går det att få plats med både olika sorters papper (från Maja Design och Papirdesign) och en del pynt. För att inte tala om stämpelmotiven från Phunnyface!

Kortet är till en dam som fyller 38 och vars intressen bland annat är träning och hennes två barn. Nu är jag inte säker på om barnen är en flicka och en pojke, men jag tycker att stämpeln är så fin, så den fick ändå symbolisera barnen.

Samtliga textstämplar kommer från ROX Stamps.

söndag 24 maj 2015

Två små snabba

Jag behövde två kort och snabbt skulle det gå, så jag gjorde dessa enkla små kort i samma stil, men olika färg.

Ett har "ryggen" uppåt och ett har det i sidan. En bit restpapper, en utstansad fågel på kvist och så ett par stämplar och två bandsnuttar. En halvpärla i hörnet och voilà - korten är klara!

Jag skulle skicka en liten die, så jag gjorde en ficka på insidan av det gröna kortet och stoppade ner den där.

På det gula kortet, till vänster här på bilden, stämplade jag bara direkt på cardstocken och skrev en hälsning på den andra halvan av kortet.

Så enkelt kan det göras, men jag är rätt säker på att korten uppskattas ändå. Även om de gick fort att göra.

fredag 22 maj 2015

1 års-grattis med paper piecing

Här har jag gjort ett kort till en 1-åring, där önskemålen var ”hink och spade och någon som sitter och fiskar”.

Genast när jag fick beställningen tänkte jag mej ett kort i form av hink och spade, men visste inte riktigt hur jag skulle kunna göra det. Men så letade jag reda på en bild på nätet, skrev ut den i lagom storlek och började klippa pappersbitar efter de olika delarna i bilden, alltså en kort i paper piecing-teknik. Det är fler delar än man tror när man först ser på bilden och när jag började sätta samman dem och skulle limma fast dem på underlaget var jag nära att ge upp. Inte hade jag klippt så exakt som jag trodde och det såg helt enkelt inte alls bra ut! Jag var färdig att kasta alltihop i papperskorgen och hitta på något annat… men så bestämde jag mej ändå för att ge kortet en chans till, fixade till en del pappersbitar och ritade konturer med en svart penna och just pennan gjorde väldigt mycket för resultatet! I slutänden blev jag ändå skapligt nöjd.

Jag limmade på ett vitt cardstock och vek detta i ena sidan, klippte ut med en liten kant runtomkring och fick på så sätt ett kort som går att öppna ”som vanligt”.

På insidan har jag placerat ett stämpelmotiv från Phunnyface (Jag älskar att fiska), som ju passar perfekt till önskemålet om någon som sitter och fiskar. Jag har färglagt med tombowspennor på akvarellpapper och sedan klippt ut motivet och limmat fast det här på insidan. Här finns givetvis också plats att skriva vem kortet är ifrån.

Ibland är det kul med kort i annan form än de vanliga fyrkantiga, kvadratiskt eller rektangulärt. Kanske har någon blivit lite inspirerad att prova en ny form idag?!

Kortet finns även som inspiration på Forsiden hos scrapping.no.

söndag 17 maj 2015

Välkommen till världen

För en tid sedan dekorerade jag en presentask till en baby shower. Nu är det lilla flickebarnet fött och ska välkomnad till världen. Jag har använt papper ur samma serie som asken (men tycker kanske egentligen att det blev lite plottrigt ändå?).

Beställaren hade önskemål om tags med namn och andra uppgifter. Tagsen skulle finnas i en ficka och kunna dras upp. Jag har gjort liknande kort tidigare, med samma upplägg, så det fick bli såhär igen.

 Kortet kan ställas.

 Insidan är lite mildare i färgerna och har fått en vacker text från ROX.

Baksidan.

fredag 15 maj 2015

Personligt till pensionär

Jag fick äran att göra ett kort till en blivande pensionär. Det är en man på Anitas jobb som ska sluta.. Anita, som tecknar alla Phunnyface-stämplarna. Hon ville gärna att jag använde just den här, Lugn och ro heter den, då mottagaren gillar Facebook och att sitta och pilla på sin dator. Lite prestationsångest måste jag erkänna att jag fick, när jag fick frågan om att göra kortet... det blir liksom lite extra när det är till själva stämpelskaparen..! Men så satte jag igång och resultatet blev detta kort.

På jobbet sysslar kortets mottagare med sättning och boktryck på gammalt vis (precis som min pappa gjort i hela sitt yrkesverksamma liv, så här finns det en liten extra känsla med i kortet från mej också) och jag har försökt fånga lite av det genom textpappret längst ner på kortet. På fotot står mottagaren själv vid en tryckpress av äldre snitt.

Han gillar också fotboll och eftersom han heter Rune har smeknamnet blivit Runaldo. Laget är Blåvitt. Jag har kanske inte lyckats hitta just de rätta fotbollslagsnyanserna på pappret, men lite blått blev det ju iallafall.

På fotot har han jeans, så jag använde lite jeansmönstrat papper på insidan. Inte använder de ju skrivmaskiner på tryckeriet, men den är åtminstone gammal, så den fick vara med här ändå.

En bit av en fotbollsstämpel blev till en cirkelformad dekoration här under skrivfältet.

Baksidan har, förutom min personliga stämpel, också en text som jag tycker passar bra till en pensionär (och alla andra också, för den delen!).

torsdag 14 maj 2015

Ny butik, ny bloggdesign, nya stämplar!

Hos Phunnyface händer det stora saker nu i dagarna. Hela webbutiken är utbytt, bloggen har fått ny design och dessutom finns det ett gäng helt sprillans nya stämplar att sukta efter.

Ta dej en titt HÄR!!!

tisdag 12 maj 2015

Bröllopspyramid

Pyramidkort på beställning till ett bröllop. Brudparets namn på en banderoll ovanför motivet från Phunnyface. Pärlor på tråd är väldigt dekorativt, tycker jag, och lätt att jobba med.

Bröllopet går i turkost, så därav färgen på blommorna.

Kortet hålls samman av kvadraten med hål i mitten samt pinnen som låser det hela.

Plats och datum för bröllopet på "locket".

 När man öppnar kortet drar man helt enkelt ur pinnen och lyfter "locket".

 På pinnen hänger dessa charms med kärlekstema. Brudparet gillar även att segla, därav båten.

Lite mer turkost på insidan och i mitten en vacker text.

 Dekorationerna runtom är ett organzaband.

Man kan vika upp fliken med texten och då ser det ut så här inuti. Bruden är fra Norge och brudgummen svensk och det ser man ju tydligt här! Till höger finns även en ficka för pengar eller presentkort.

På undersidan kan man läsa att det är jag som gjort kortet.

söndag 10 maj 2015

Cross-åkare

Grattiskort till en cross-åkande kille.

Kugghjul utstansade med en die från ROX. Vimplar med text stämplad med magnetbokstäver. Motiv från nätet och papper ur mina gömmor.

 Kortet kan ställas.

Insidan. Tittar man väldigt noga så ser man att det randiga pappret har djurspår i en del av ränderna... killen jobbar i skogen, så jag tycker att det passar bra.

Baksidan, även den med ROX-iga kugghjul.