onsdag 31 december 2014

Summering av 2014

I maj månad kom Emil på den lysande idén (ja, han tyckte själv att det var en lysande idé, alltså) att han skulle bada utomhus minst en gång varje månad som inte isen låg... Här har jag dokumenterat årets badande... *S*

Det är inte istappar som hänger från armarna vid majbadet, men varmt var det inte!



De fina månadsstämplarna kommer från ROX Stamps och med denna sida tackar jag för mej som DT hos Anna-Lena och ROX.

Det har varit roliga år och Anna-Lena själv har kommit att bli en riktigt god vän. Hur det kommer att bli med butiksbloggen är lite osäkert just nu, men du hittar alltid ROXFacebook!

tisdag 30 december 2014

Laga mat på Murikkan

Det blev "några" PL-sidor till Emils album. Här lagar vi mat på Murikka-pannan, något som jag tycker är jättekul och som Emil också gillar.

Ursäkta för blänk i bilden! 

Här har jag använt ett foto, som bara är hälften så stort som fickan... men då kan man ju kombinera med ett färdigt PL-kort och montera dem båda på ett grönt cardstock som botten! Kreativt och smart, eller hur?! *S*

Vi gjorde kyckling med färska grönsaker och cashewnötter och det blev precis hur gott som helst!

måndag 29 december 2014

Lomtjärn - till Mellansjö

Från samma helg som gårdagens PL-sida. Här är vi på väg till Mellansjö och stannar i Lomtjärn och fikar. På kvällen tar vi en tur i omgivningarna och Emil kollar en cach som han lagt ut. Köket är husets hjärta... här lagar vi mat, spelar kort, umgås och trivs.

Här var fotot mindre än plastfickan så jag fick skarva med lite randigt papper.

Geocaching är ett av Emils stora intressen här i livet...

söndag 28 december 2014

En PL-sida till Emil

 En september-sida ur Emils album. Ni har sett journalingrutan uppe till höger tidigare...

 ... det var här jag använde den roliga epoxy-bubblan från ROX Stamps ovanpå det runda motivet som jag hittade på nätet.

Försökte fota så att det bubbliga skulle synas bättre, men det ville sej inte så väl, tyvärr.

lördag 27 december 2014

En ask till

Kortet jag gjorde till Emil precis före jul (du hittar det HÄR) var så kul att göra och resultatet blev så bra att jag hade lust att göra ett till i samma modell. Kruxet var att den här gången skulle det, vad jag vet, inte ges något presentkort så jag fick hitta på något annat att stoppa i inuti,

Tjejen som ska få kortet är en kreativ själ, som sysslar med att göra dockhus... så jag letade reda på en bild av ett sådant, skrev ut och plastade in i lagom storlek. Första försöket blev misslyckat, för när jag vek ner "fliken" och stängde locket fick dockhuset inte plats... taket stack ut. Men ett hus utan tack funkade bättre!

Så här ser det lilla kortet ut. Och skulle man vilja ge pengar eller presentkort får det nog plats, det också.

Undersidan.

Andra, men inte sista, presentkortasken jag gör!

fredag 26 december 2014

Jul 2013

Fortsätter med juliga PL-sidor från förra året. Liksom igår, på julaftonsidan, har jag använt ett enda mönsterark med ganska stora mönster och skurit till mina kort själv.

Lite julstämplar går att använda till annat än kort...

 ... och även här har jag stämplat. Direkt på mönsterpappret och färglagt med akvarellblyerts.

Små stickersbokstäver får stå för journalingen. Rubriken är utstansad med ett QK-alfabet.

torsdag 25 december 2014

Alfreds julklapp

Barn av idag har prylar, leksaker och grejor, i överflöd, tycker jag. Det finns inget som man kan köpa, som de inte redan har eller som de faktiskt behöver.

Därför såg Alfreds julklapp ut såhär. Ett par badbrallor...

... och ett litet album med badbilder, som avslutas med själva "klappen" - att vi betalar en Plask- och lek-kurs åt honom. För DET behöver alla barn, kunna simma alltså. Och man måste börja med plask och lek när man är i Alfreds ålder. Sen får man flytta upp i grupperna i simskolan allt eftersom ledarna tycker att man är "mogen".

onsdag 24 december 2014

God Jul!

Förra året firades julen i vårt fritidshus i Hälsingland tillsammans med ett av sambons barn med familj. Denna sida har jag gjort till Emil, barnbarnet.

Sådana här stormönstrade papper tycker jag är svåra att använda, men till detta ändamål blev det ju bra.

Texten "Jul" är utstansat med en die från ROX Stamps och är egentligen förstås en "God Jul"-text. Tycker det blev riktigt fint såhär!

I den långa fickan till höger placerade jag rubriken som jag stansade ut litegrann ton-i-ton med bakgrundspappret. Den söta pepparkakecharmen är också den från ROX.

Julklappsetiketter

Julklappsetiketter till barnbarnen behöver inte vara så väldigt arbetade, vackra eller fantastiska. Tror jag iallafall. Det viktigaste är att det står deras namn där... och gärna att paketen är så stora och så hårda som möjligt! *S*

Så här är årets "paketlappar". Stämplade på kraftpapper med små motiv från Waltzing Mouse Stamps. En del är embossade, andra inte. Det syns inte så väl på bilden.

Röd och grön cardstock som bas.

 Vanligt brunt omslagspapper och så röda och gröna band...

... som matchar etiketterna väldigt väl.

Enkelt kan det göras, men bli ganska dekorativt ändå.

God Jul!

tisdag 23 december 2014

God Jul, kära kollegor!

Till mina kollegor gjorde jag dessa som en liten julhälsning. Det är åtta Lindorkulor i varje cellofanpacke.

Så här ser de ut. Namnen har jag stansat ut med en QK-alfabete och limmat på vitt papper. Sen har jag helt enkelt vikt remsorna runt kanten och häftat fast med röda häftklamrar. Är det jul så är det och då ska det vara rött! *S*

De runda stämplarna har jag embossat i grönt respektive vitt. Det syns inte så väl på bilden, men så är det. På baksidan finns det en tomtebild på den ena och en God Jul-hälsning på den andra.

söndag 21 december 2014

Grattis Emil, 15 år!

Imorgon fyller barnbarnet Emil 15 år! Givetvis står det en moppe och väntar i garaget. Han ska "bara" skriva teoriprovet för moppekortet imorgon förmiddag först. Men det kommer han att klara med glans, det är jag alldeles säker på.

Detta är "kortet" han ska få. Jag gillar motivet, det är så kul! Lite glitter här och där på mopeden och hjälmen, men det syns inte så bra på bilden.

Namn och ålder har jag stansat ut i foam, för lite "struktur".

När man öppnar kortet ser det ut såhär. Som jag letade efter presentkort hos mackarna! Det skulle se ut just såhär, som ett kreditkort för jag ville prova denna kortmodell. Men de flesta mackar har vanliga tråkiga papperspresentkort...

Grattisstämpel från ROX.

Och lite godis i cellofan är aldrig fel, eller hur?!

Och så måste det ju stå vem kortet är ifrån, eller hur?? *S*

torsdag 18 december 2014

Bakom kulisserna...

... sker det massor just nu. Produktionen av albumsidor till Emil pågår för fullt, men han fyller inte förrän på måndag, så i stort sett inget kan ju visas ännu.

Men en liten, liten tjuvtitt bjuder jag på ändå. Ett enda kort som sitter på en PL-sida... Den runda dekorationen har jag gjort själv med hjälp av ett motiv hittat på nätet och en epoxybubbla från ROX. Den blev riktigt läcker, tycker jag. Dien som jag stansat ut bladen med kommer också därifrån.

Svårt att få till en vettig bild, men den är alltså "bullig" den här "bubblan". Och blank. Gillar!

tisdag 16 december 2014

Jul/vinterkort

Jag skulle skicka en stämpel till en tjej och behövde ett kort till det. Det blev detta lite juliga vinterkort, för det är ju såna tider just nu!

Motivet är från Phunnyface och heter Vinterflicka. Poststämpeln är från ROX och jag har stämplat med färgen "smokey grey", då jag tycker att svart ibland blir lite "hårt".

De hjärtformade halvpärlorna kommer också från ROX.

 På insidan, här till vänster, har jag gjort en ficka som passar precis för stämpeln. Jag stansade ut ett runt hål, så blev det som en liten dekoration i sig själv, tycker jag. Runt hålet har jag limmat små halvpärlor på tråd. Då den lilla biten jag hade var lite för kort för att räcka runt "skarvade" jag med en blomma och det blev ju fint!

Stämpeln heter Glitterren och kommer från Phunnyface.

God Jul-texten är utstansad med en die från ROX.

På kortets baksida hittar man min personliga stämpel (ROX) med en bit av motivet från framsidan inmaskat i mitten.

Som alltid stämplar jag på akvarellpapper och färglägger med tombowspennor.

söndag 14 december 2014

Decemberutmaning hos Hjerteboden!

Har du gjort ett julprojekt som du tycker är lite extra fint? Isåfall ska du genast hoppa över till Hjerteboden och anmäla ditt bidrag till decemberutmaningen, som helt enkelt har temat JUL. Du har visserligen på dej ända fram till den 15 januari, men varför vänta till sista minuten?!

En lycklig vinnare får ett presentkort på 150 NOK att handla för i butiken!!!

Julkort C&S

Ett julkort i Clean & Simple-stil. Snöbården är utstansad med en die från Poppystamps, stämpelmotivet är från Phunnyface och God Jul-texten från ROX.

Stansa, stämpla, färglägga... limma lite... klart!

Finns även att se på Forsiden i scrapping.no.

fredag 12 december 2014

Ljus som present


Jag gillar snabbgjorda och användbara små presenter och vad kan väl passa bättre i dessa juletider än att ge bort ett par fint inslagna ljus?!

Enkla tags med en stämpel från ROX...

 ... knöt jag med rött glansigt snöre i cellofaninpackade ljus.

Ljusen hålls samman med en "mag-banderoll" i samma papper som tagsen. Några har jag dekorerat med den här lilla söta figuren från Walzing Mouse Stamps. Längs kanterna har jag använt mej av ett par olika kantstansar. Ett enkelt sätt att piffa till saker och ting.

Och dessa ljus är vad jag fyller lucka nummer 12 i scrapping.no's adventskalender med. Snart är det faktiskt jul!

onsdag 10 december 2014

Nu är det officiellt!


Hjertebodens nya inspiratörer presenteras i bloggen. Samtidigt finns ett fint erbjudande i butiken. Kika in, vetja!

tisdag 9 december 2014

Hjerteboden


Jag vill bara tipsa om en jättekul tävling som norska Hjerteboden har just nu... titta in på deras sida på Facebook HÄR.

måndag 8 december 2014

Farfar fyller år - en PL-sida till Alice

 Kalas för farfar som fyller år! Det blir till ett uppslag med PL-sidor i Alices album, förstås.

 Ljust och lite pastelligt...

Här har jag använt två färdiga PL-kort, som jag satt samman till ett, eftersom fickan inte var i "rätt format".

Alla barnbarnen fick varsitt kort som det stod "min farfar" på och så fick de rita och skriva något till honom...

... och sen får han dem, att läsa och glädjas åt. Fast efteråt snor ju jag tillbaka dem *S* och placerar dem på ungarnas sidor. Roliga minnen!

 Ännu ett färdigt PL-kort till vänster. Ibland passar de precis och då går det snabbt att scrappa!

 Nästa sida... en annan modell på fickor.

Journalingen har jag skrivit på ytterligare ett färdigt kort och även det vita kortet med "statistiken" är ett sådant. Scrap-Fabriken är producenten som skapat dessa användbara kalaskort.