måndag 30 juni 2014

Bröllopskort

Fick en beställning på ett bröllopskort från någon som sett ett kort här i bloggen, gjort för sisådär fem år(!) sedan. Man ville ha något liknande.

Nu tycker jag kanske att min stil har utvecklats en gnutta, eller två, på fem år och det var ganska svårt att göra ett sådant kort, men jag har försökt iallafall. Ganska enkelt är det...

I originalversionen finns inga blommor alls på kortet, men jag tyckte det såg så naket ut att jag lade till några här i hörnet. Gillar att stoppa in lite halvpärlor här och där bland blomstren också, det fyller ut och det är dekorativt.

 De utstansade och ihopslingrade hjärtana fanns med på originalkortet.

Ett foto på parets sommarställe, där vigsel gick av stapeln, ville man ha med. Och namnen, förstås. Dem har jag stansat ut med QK Maddie Anne.

En vacker text och plats att skriva en hälsning hittar man när man viker upp mittfliken.

Och slutligen, på baksidan fäste jag ett hjärtmönstrat band under dekorationen med min personliga stämpel. Detta band knyts på framsidan och håller kortet samman.

Detta blir även mitt sista alster för inspirations- och utmaningsbloggen ScrappaLoss, där jag gästat ett halvår nu. Tänk, vad tiden går fort när man har roligt?!


lördag 28 juni 2014

Tjuvtitt

Det pågår skapande aktiviteter i mitt hem just nu, men nästan inget går att visa riktigt ännu. Inte den här fickan på en Project Life-sida heller, egentligen... men jag hoppas (och tror) att huvudpersonen här inte läser min blogg.

Här har jag fått användning för en del washi-tape, som jag har haft lite svårt för hittills, men på PL-sidor är alla platta dekorationer välkomna och den här tejpen med cyklarna helt perfekt. "Dragkedjan" längst upp är också en slags tejp. Lite kul, eller hur?

Hela sidan kommer efter den 20 juli.

torsdag 26 juni 2014

Sida ur vårt resealbum

Sidorna ur vårt resealbum kommer lite huller om buller här i bloggen, allteftersom de blir färdiga. Det här är sidan 4, som egentligen såklart hänger samman med sidan 5, som ett uppslag. Men bilderna på sidan 5 blev inte bra, så jag får återkomma med den en annan dag.

Hotellet vi bodde på hade flera stora vattenparker och följaktligen ett helt gäng badvakter, som varje morgon åt frukost kl 9 i matsalen. Var bara "tvungen" att ta en bild på dem, för jag tror aldrig att jag sett så många lifeguards på ett och samma ställe tidigare.

Klassisk bild på fötter och utsikt över havet och så en bild på mej(!). Denna gång bad Sture att få låna kameran lite nu och då, så det finns faktiskt några bilder på mej också. Det hör inte direkt till vanligheterna.

Uppe till höger har jag dekorerat med en livboj (från ROX) för den tycker jag passar så bra där tillsammans med badvakterna. Stures utsikt och så en bild på honom själv, då... där han just hämtat sej en öl i poolbaren.

Lata, härliga dagar!

tisdag 24 juni 2014

Sommartags


Till barnbarnens sommarlovspresenter gjorde jag dessa enkla tags. Stämplade ett motiv på akvarellpapper, färglade med tombows och stämplade texten "Sommar" från Phunnyface.

Namnen stansade jag ut med QK Maggie med skuggor. Vips! Klart!

På insidan limmade jag fast en remsa av mönstrat papper och stack ner en glass-peng bakom. För glass måste man ha när det är sommar, eller hur?!

torsdag 19 juni 2014

Med en bild från min trädgård...

... önskar jag er alla en riktigt skön midsommarhelg! Glöm för all del inte toppluva, fleecetröja och långkalsonger, för det verkar då inte alls bli något sommarväder de närmaste dagarna.

Och jag som hade tänkt bada..?!! Det blir nog inget av med det.

onsdag 18 juni 2014

Turkiet sidan 2 - Project Life

Här kommer sidan 2 i vårt resealbum från Turkiet. Ber om ursäkt för lite blänk i bilden, har fortfarande inte helt rätt fototeknik med saker som ligger i plastfickor. Jag lär mej väl. Kanske.

Vi har ännu inte kommit längre än till flygplatsen i Antalya, som synes. Det här blir nog ett album med många sidor *S*

Dymo är ett utmärkt sätt att åstadkomma "platt" text med. För i plastfickorna här funkar det ju inte med alltför "bulliga" dekorationer, precis.

Jag kommer mer och mer fram till att jag nog egentligen gillar det här sättet bäst... en något mindre bild än själva fickan, så att man kan ha lite fint papper med också. Men jag är inte säker och växlar friskt mellan att fylla hela fickan med foto.

Ser det här albumet som ett projekt, där jag övar och tränar och försöker hitta nån sorts stil på det hela. Det gör att det känns som att det kommer att bli rättså "spretigt" men det är ju till oss själva, så det gör inget. Det behöver inte vara perfekt på något sätt.

Ett "journalingkort" som jag gjort själv. Söt liten charm i form av ett pass (från ROX Stamps) blev fint som dekoration här.

måndag 16 juni 2014

En "frökenpresent"

Barnbarnet Johan slutade 3:an och fick då inte längre behålla sin fröken. Detta är avskedspresenten från honom och resten av klassen. Jag fick en beställning på ett kort, men ett kort kändes lite futtigt i den här anledningen...

 ... så när jag kom på att jag hade den här gamla läseboken liggande var saken klar - en bokvikning fick det bli!

Sidorna viker jag på mitten, in mot ryggen och fyra i taget. De fastnar där utan lim. Sen klär jag den bit av pärmarnas insida som syns med ett snyggt papper, här ett i diskret ljusgrönt mönster.

När det är gjort börjar det roliga, att dekorera det hela!

Tjejen och böckerna är stämpelmotiv från Phunnyface och jag tycker att de passar perfekt just här. Blommor är aldrig fel heller.

Papper och penna kändes även det som en lämplig dekoration till en lärarinna...

 ... och det lilla söta hjärtat (ROX) är en gullig detalj.

 Så här ser boken ut från baksidan. Båda stämpeltexterna kommer från ROX.

 Den större texten är utstansad med QK Blossom och QK Phoebe.

 Till sist slog jag in hela härligheten i cellofan...

... och knöt om ett lite grövre snöre, vari jag fäste en rund tag med min personliga stämpel och i den en passande text.

Har du inte provat att vika ihop en bok på det här sättet ännu, så gör det. Det är så skojigt och resultatet blir garanterat uppskattat

fredag 13 juni 2014

Det här är Johan

Japp, det här är Johan och han är den av barnbarnen som fyller år nu närmast. En PL-sida innehållande bland annat den här bilden kommer han att få, men hela projektet ser ni här i bloggen efter den 20 juli... :)

torsdag 12 juni 2014

Ett studentkort till!

Trodde att gårdagens studentkort var det sista för i år, men det var fel. Här kommer ett till!

Motiv från Phunnyface igen, såklart. Gillar som sagt var skylten, där man kan sätta mottagarens namn.

Insidan med texter från ROX Stamps. Och så ett litet rottishuvud, för tjejen som tar studenten har gått djurvårdarlinje och just tagit över en 3 år gammal rottishane.

Baksidan i vanlig stil.

onsdag 11 juni 2014

Smalt studentkort

Ett sista studentkort, denna gång till en tjej som gillar att umgås med kompisar och att resa, lite av en partypingla är hon också. På framsidan har jag använt ett papper med kartmönster på samt dekorerat med en liten charm från ROX i form av ett pass. Lite rosa bling i hörnet passar också bra, tycker jag.

Kortets insida. Text, både stämplad och utstansad, från ROX.

Och så baksidan, då, i känd stil.

tisdag 10 juni 2014

Ett litet kort

Maj månads RAK i norska forumet på scrapping.no skickade jag iväg här ifrån Sverige :) Ett pyttelitet kort, bara 7½ x 7½ cm, fick följa med i paketet.

Ytterst enkelt, men bättre något än inget alls. Så tänker jag och det är tanken som räknas, eller hur?!

måndag 9 juni 2014

Blågult igen

Åter till de svenska färgerna. Idag har jag använt de fantastiskt fina studentpappren från ROX Stamps. De har då mycket mer än stämplar i den butiken!

Fantastiskt vackert papper är svårt att dekorera, jag vill ju inte dölja det. Men helt utan dekorationer vill jag inte heller att ett kort ska vara, så jag lade till band i blågult, lite blommor och en pytteliten glasflaska fylld med kakströssel. På tagsen står mottagarens namn och så Student 2014.

Att studenttjejen kommer från Phunnyface vet ni ju vid det här laget.

 Blommorna och flaskan.

 Flickan är intresserad av fotboll, så jag lät insidan få en fotbollstjej, även den från Phunnyface, som dekoration. På vänstersidan har jag stämplat en ROX-text direkt på pappret.

Killkortet är lite stramare i stilen. 

Han är intresserad av datorer så den info jag fick om honom samlade jag på en dataskärm, som jag skrev ut med datorns hjälp och placerade på kortets insida. Grattisstämpeln på högersidan är från ROX.

Kortens baksidor.

söndag 8 juni 2014

Student i brunt

I förrgår var det blågult in i minsta detalj, men idag byter jag stil rejält och skapar ett kort i favoritfärgen - brunt.

Detta är till en tjej som älskar London och jag har använt ett papper med både text och karta, tycker att det passar helt perfekt. Vimplarna hittade jag på internet och skrev ut på lite kraftigare papper.

Båda stämpelmotiven, både studenten och böckerna, är från Phunnyface. Texten har jag embossat i svart.

 Jag gör gärna kort som kan ställas upp.

Kortets insida fick ett papper med både text och siffror. Det passar fint till den här tjejen som pluggat juridik och ekonomi.

Texten "Magi" är från ROX liksom den utstansade "Grattis till studenten"-texten.

Och så baksidan, då.

Visst funkar det fint med andra färger än blågult till studentkort?!

lördag 7 juni 2014

Första sidan i ett resealbum - Project Life

Jag vill så gärna scrappa lite åt mej själv också, men tiden räcker inte riktigt till. Men nu är ambitionen att jag ska göra ett ProjectLife-album om vår senaste resa och här kommer första sidan. Får väl se om jag räcker till att göra hela fortsättningen...

 Vi var i Türkler, som ligger mellan Incekum och Alanya.

När vi lämnade Sverige från Åre/Östersunds flygplats låg snön kvar på fjälltopparna...

 ... och det kändes lite extra skönt att få komma iväg till sol och värme.


Här är jag på väg till planet. Har använt mej av bagageremsan som man får på väskorna som dekoration. Gillar "riktiga" saker på mina LO-er. Och PL-sidor! *S*

 Sture på väg till planet.

 Flygmaten. Notera min tidning där i fickan framför :D

Journalingen har jag skrivit ut på en bit kraft-papper med datorns hjälp. Behöver uppenbarligen en ny svart färgpatron *suck*

Som sagt var, jag hoppas kunna bjuda på lite fler sidor från vår resa framöver.