måndag 30 december 2013

10 favoriter från 2013

I dessa dagar, de sista under året 2013, är det många som lägger ut listor över sina favoritalster som skapats under de senaste tolv månaderna. Jag har gjort ett försök, jag också, men tycker att det är så svårt. I stort sett alla kort jag gör ligger mej riktigt varmt om hjärtat, alla har de något speciellt och personligt och är gjorda med kärlek och omtanke och till någon viss person... och det gör det nästa omöjligt att välja ut några framför andra. Att jag dessutom har gjort 158 olika kort (och då räknar jag inte såna som är "likadana", som inbjudningskort och sånt, som mer än ett, så i realiteten är det några till) under året gör det ju inte direkt lättare att välja!

Men här kommer iallafall en rad med tio kort som jag gillar, möjligen att jag gillar dem lite extra?! De är inte rangordnade alls, utan kommer "utan inbördes ordning" som det så vackert brukar heta.



Först ut är ett pillerkort med söta "medicinburkar" till en nybliven operationssköterska.

Ett annat favvo-kort är detta, gjort av små restbitar av papper. Jag har gjort flera av denna variant under året, då jag gillar upplägget så mycket. Och att göra av med lite spillpapper är aldrig fel, förråden dignar av sådant!

Kameran, som jag "byggde" efter mall hos Stephi, blev ju så himla bra! Den har ett kort på baksidan, som man kan vika ut i flera steg. Det var inte så svårt som jag trodde och resultatet över förväntan.

Jag gick till final i norska tävlingen "Scrap that sketch" och deltog med det här kortet, som jag gjorde till en kollega som opererat båda sina ögon.

Härlig vår- och trädgårdsstämning tycker jag att det blev i dessa center step cards. Jag gillar ju olika kortvikningar och det här är en enkel men effektfull variant, tycker jag.


Kort till killar är inte alltid det allra enklaste men här är ett som jag är nöjd med. Texten inuti är embossad i vitt på det mörkare pappret. Snyggt, tycker jag att det blir.

Så fyllde lillsyrran år och fick en cookies-in-a-jar tillsammans med ett förklädesformat kort.

Ett kort till en baskettjej. Här gillar jag den dubbla vimpelraden lite extra och så att kortet går lite utanför "boxen"...

Kort med vikingatema gjort till en utmaning där den enda regeln var att använda sig av såna där "rosetter"/blommor, som jag gjorde om till sköldar på vikingaskeppet.


Pyramidkort är en vikning som jag provat för första gången under 2013. Det blev flera stycken i olika färger och till olika ändamål. En rolig vikning som imponerar litegrann på mottagaren, utan att för den skull vara så särdeles jättesvår att göra.

Jahaja... vän av ordning säger att "nu har du räknat fel" för det här är det elfte kortet i denna 10-i-topp-lista... men det struntar jag i. Jag vill ha med det iallafall, för jag gillar det! Så det så.

Kanske väljer jag ut tio (eller elva! *S*) LO-er också, men dem visar jag isåfall en annan dag!

Gott nytt och kreativt år till er alla som läser i min blogg! Och tusen och åter tusen tack för alla goa kommentarer som ni skriver till mej! De gör mej verkligen glad och inspirera mej att skapa vidare. Tack!

söndag 29 december 2013

Leriga föräldrar - en LO

En kul bild på Emils föräldrar samt morbror och moster... även om han inte själv är med på fotot, så tycker jag att det platsar i hans album, som ett minne av hur de såg ut i september 2013, föräldrarna *fniss*

En närmare titt på några små detaljer här och där.

lördag 28 december 2013

Emil i sitt omklädningsrum - en LO igen

Nöden är uppfinningarnas moder, står det i den lilla texten på den här LO-n. Emil saknade ett omklädningsrum vid poolkanten i Turkiet i somras. Men han hittade på ett smart sätt... lånade en klänning av mamma och bytte sen om kvickt och lätt. Fiffigt!

Byxor och en säkerhetsnål fick bli dekorationerna på den här relativt enkla LO-n.

De stora, gula bokstäverna är utstansade med QK Diesel i foam och har skuggor av svart cardstock.

fredag 27 december 2013

Kägelspel - en LO

En av Emils födelsedags-LO-er idag igen, då. Den här handlar om hur vi spelade kägelspel i somras. Riktigt kul hade vi!

Några detaljbilder.

torsdag 26 december 2013

Tonårsbäbisen - en LO

Emil är en riktig stolle... här är ett självporträtt. Det är inte av så hög kvalitet eftersom han tagit det själv med mobilen i baksätet på en bil, men det är ett kul minne ändå! Hur det kom till...

 ... kan man läsa här :)

Den fina nallen från ROX är väl en perfekt dekoration till "bäbis-temat"?!

onsdag 25 december 2013

One layer cards

Att ge bort pengar i julklapp är ju inte så roligt (annat än för mottagaren, då *S*), men att förpacka dem lite fint gör det lite mindre tråkigt.

Detta är klappar till sambons barn och barnbarn och vänder man på de genomskinliga askarna så ser man slantarna där bak.

Korten är av typen "one layer card", alltså ett enda lager, inga extra papper eller dekorationer. Jag har stämplat direkt på kortet och sen fyllt i delar av stämpeln med en embossingpenna och därefter embossat i silver. Jag tycker själv att det blev en fin effekt.

Den vackra stämpeln är från Phunnyface och texten kommer från ROX.

På kortens insida har jag placerat ett gruppfoto från årets familjeresa och sen har jag rimmat en text om att vi gör om det igen.

tisdag 24 december 2013

Grilla korv - en LO

En LO med bilder från en helg i februari, då vi var i Mellansjö och grillade korv. Härliga bilder på Emil!

 Journalingen skrev jag ut på en bit transparent papper och häftade fast med blåa häftklamrar.

Sparsamt med dekorationer i övrigt, men här ser man att cardstocken är prickpräglad, en fin detalj som ger lite snökänsla, tycker jag.

Och med denna vintriga LO (om än bilderna är tagna i februari) önskar jag alla mina bloggbesökare en riktigt God Jul och tackar för alla fina kommentarer jag får här! De värmer verkligen!

måndag 23 december 2013

Skogens guld - en LO

Emil med familj var i vårt fritidshus i Mellansjö. Skulle fiska men hittade istället både gula kantareller och en massa hjortron.

Ber om ursäkt för blänket i bilden, det är svårt att fota foton...

Journalingen är ett utdrag ur vår Mellansjöbok, där vi skriver några rader varje dag vi är där. Här berättade Emils mamma om deras sköna dagar i Hälsingland. Eftersom det är mycket text gömde jag den bakom bilden, som går att fälla upp såhär.

Visst är det så att en bild säger mer än tusen ord, men nog är det kul att ha med berättelsen runtomkring bilderna också?! Jag gillar när det finns en historia berättad till mina LO-er, de blir mer värda som minnen då. Och det är ju därför jag gör dem, för att bevara minnen.

söndag 22 december 2013

Plånbokskort till en "fjortis"

Mitt i allt julstök fyller Emil 14, just idag. Han ska bland annat få ett presentkort på MediaMarkt och vad passar väl bättre än att lägga just ett presentkort i en plånbok, gjord av papper.

Plånboken hålls samman av en enkel banderoll och på den en charm från ROX.

När man viker upp den ser den ut såhär. De där små trä"pluttarna" till höger tror jag används som nån sorts markörer vid geocaching, ett av Emils stora intressen.

Här har jag vikt upp flärpen i mitten och där under syns lite kartmönstrat papper, som spinner vidare på geocaching-temat.

Till vänster har jag dragit upp en tag med fin och tänkvärd text från ROX. Till höger finns ett "fjortis-kort", som Anna-Lena, som driver hela ROX Stamps, har gjort åt mej. Hon är en fena på datorer, den kvinnan!

Visst blev det braaaaaa?! *ler*

Och här är baksidan, med min personliga stämpel på banderollen.

STORT GRATTIS till Emil! Det är verkligen din dag idag!

lördag 21 december 2013

Tjuvkik, bara...

Lite lugnt här i bloggen, men det beror på att det inte är lugnt i övrigt... jag har lite annat att göra, bara.

Imorgon fyller Emil fjorton år, stora killen! Han ska få några LO-er och här är en som jag gjort idag. Men näää.... jag kan ju inte visa er hela, så här i förväg?!! *S*

onsdag 18 december 2013

Kort med låda och tags

Det här är egentligen en beställning på "handgjort av"-tags, som ska sättas i mottagarens egenhändigt stickade plagg. Stämpelmotivet passar perfekt till temat.

 Här på ena sidan har jag limmat mottagarens namn med utstansade QK-bokstäver.

 Några av tagsen fick inte plats, så de fick ändå ligga i en liten påse på sidan om...

 ... men några ligger i den lilla lådan, som går att dra ut. I botten på lådan finns en vacker text från ROX...

 ... som också har de här två stämplarna i sitt sortiment, liksom den söta lilla charmen i form av ett garnnystan med ett par stickor i.

Även min personliga stämpel och biljettstämpeln jag maskat in i mitten är från ROX.

tisdag 17 december 2013

Till den som har allt...


Om någon skulle ha missat det, så gillar jag att ge bort små gåvor. Det här är en påse "grötmix", till den som redan har allt. 

Motivet med den söta tomtenissan med grötfaten kommer förstås från Phunnyface och på tagens baksida, som jag glömde att fota, finns receptet på hur man får påsens innehåll (risgryn och salt) att bli till tomtegröt.

En kanelstång behöver man såklart också om man ska koka risgrynsgröt, så den knöt jag fast vid tagens topp.

måndag 16 december 2013

Nummer två och tre...

Igår visade jag det blå kortet, idag är det det röda och det bruna kortens tur. Lite "massproduktion", kanske, men vad gör det när det är jul och allt? Det är ju inte samma människa som ska få dem!

Biljettstämpeln, som det står God Jul på, samt pärlbanden i rött och brunt kommer från ROX Stamps.

söndag 15 december 2013

Det första av tre...

Stormen Ivar ställde till det lite för mej och nu ligger jag aningen efter i julpysselplaneringen (om jag nu hade haft någon sådan?? *S*). Strömavbrott från torsdag kväll tills igår kväll har gjort det omöjligt att sitta med något pyssel alls. Men här, Annalena, är det första av dina chokladkort. De kommande två blir "likadana" fast i rött respektive brunt.

Texten från Pysseldags och söta körtjejen från Phunnyface.


Insidan.

Och så baksidan, då. Personliga stämpeln från ROX Stamps och så en bit av motivet från framsidan.

Ha en fortsatt trevlig advent!