måndag 31 december 2012

Glada badare

En riktigt enkel LO, men med ett foto som jag gärna ville scrappa. Det härliga pappret får gärna synas och jag har inte dolt det med en massa dekorationer, utan hållit hela LO-n ganska så sparsmakad.

GOTT NYTT ÅR!!!

söndag 30 december 2012

10 i topp 2012

Jag tycker att det är vansinnigt svårt att välja 10 favoriter bland alla LO-er jag har gjort under året, så därför har jag aldrig förut försökt mej på en sådan här lista.

Varje LO berättar något speciellt, väcker minnen som inte syns på bilderna... så därför är det nästintill omöjligt. Men här är iallafall tio av mina favvisar från året som gått, helt utan inbördes ordning. Och så säger jag det här en gång till: Mina LO-er är ingen "stor konst" utan mycket mera ett sätt att dokumentera och minnas viktiga och oviktiga händelser och en present till barnbarnen.

Själv kan jag inte välja min absoluta favorit... men det kan kanske du?! Skriv gärna en kommentar om vilken du gillar bäst!










Jag har fått en julklapp

I ganska god tid före jul fick jag en avi från Posten. Jag hade ett stort brev att hämta. Vad som hände sedan är så pinsamt så jag vet inte riktigt hur jag ska kunna förklara det. För hur kan man lägga undan en sån avi i tron att det inte är något viktigt??? Alldeles före jul och allting...?!

Jag var iallafall helt övertygad om att det var nån sorts reklam eller nåt, för jag skulle INTE få något mer med posten, det var jag absolut säker på. Och massor hade jag att göra, en drös med LO-er som skulle färdigställas inför Emils 13-årsdag den 22:a och sen var det jul och vi skulle ju resa bort och allt måste göras färdigt i förväg...

Så... avin blev liggande och jag trodde fortfarande att det var nåt helt oviktigt.

En liten försynt fråga från Elin/~Tjorven~ i forumet på norska scrapping.no fick mej att fundera lite. Några timmar senare trillade polletten äntligen ner och jag förstod att jag hade ett paket att hämta, ett Viktigt sådant!

Så... iväg och hämta och vad skådar mina ögon när jag öppnar kartongen?! Jo, detta!!! Ett helt set med saker i min favoritfärg, brunt, och allt är så välstämt och så välarbetat, så harmoniskt, så vackert att ni inte kan ana! Inga bilder i världen kan göra detta full rättvisa.

Ett fantastiskt vackert kort, där motivet är färglagt med Elins talang, vilken överträffar de flestas! Suveränt snyggt!

Att hon dessutom har en handstil som ingen annna, ja, det får ni bara lita på, för brevet är till mej och ingen annan!

 Kortets baksida är precis lika fint som alla de andra sidorna.

 En ask, som minsann inte är nån vanlig ask, nej nej... Överst är en ask med melkehjärtan, en sorts choklad som jag bara hört talas om men som jag inte tror finns i Sverige. Under finns det fyra mindre askar, som Elin konstruerat själv...

 ... dem kan man såklart dra ut och inuti ligger choklad av olika slag. Detta är ju bara heeeeelt... WOW!! Eller hur?!

Och så till sist... en julklapp!!! Med världens sötaste "pakkelapp".

Innehållande en hel paper pad med Maya Designs julpapper.

Vad säger man?!
Jo, man säger TACK!

Och det är faktiskt det enda ord jag hittar just nu. Mållös, rörd, otroligt överraskad och väldigt, väldigt glad!

Vill du se mer av Elins fantastiska arbeten, så kika in i hennes blogg: My Paper Mill.

Ryggläge

Emil tar igen sej en stund på vår altansoffa... efter en god grill-middag någon gång i somras.

lördag 29 december 2012

Emil fick stipendium...

... från skolan till sommaravslutningen. Har fått hjälp med att förminska diplomet och det tillsammans med ett par bilder från avslutningsdagen fick bli denna somriga LO, som bevarar ett fint minne.

Att släppa upp ballonger i den blå himlen är en tradition på Emils skola... så vackert!

fredag 28 december 2012

Grabbarnas grejor

Även idag har jag haft besök i pysselrummet. Grabbarna har pysslat så jag själv inte haft en chans att ens klippa ut ett stämpelmotiv åt mej själv *S* Vilken sida av bordet man ska sitta vid är också en mycket viktig fråga och en källa till konflikt... bästa sidan är där jag brukar sitta... Vi löste det med att ställa en klocka på var 30:e minut och då var det sidbyte i "pysselfabriken"... *S*

Almanackan ovan har Emil gjort åt sej själv. Det är som synes en Geocahing-kalender. Han ska ringa in datumen på almanacksbladen, när han hittar en cach. Den låååååånga listan till höger kan förstås dras ut och där har han stämplat en journalingstämpel ett stort antal gånger och där ska allting antecknas. Geocachar har nämligen namn... ja, alla detaljer ska stå där. "Mönsterpappret" på framsidan är en cach-karta över centrala Sundsvall, utskriven från internet.

Och hela härligheten är konstruerad så att den kan stå upp på ett skrivbord eller nåt.

Johan gjorde ett grattiskort till kusin Alfred, som snart fyller 2. Han ville absolut ha den här "tonåringen", som han kallade stämpeln, på framsidan. Stämpeln är från Phunnyface. Färglagt har Johan gjort med  tombowspennor. Sen har han valt textstämplar och skrivit för hand också.

 Egentligen vet jag inte om jag får visa det här, men han sa att jag skulle lägga ut hans grejor i min blogg.

Johan hann också med att göra en LO efter en skiss. Både den här och Emils almanacka är gjorda till Svensk Scrapbookings Nyårsscrapp, som pågår just nu.

Mammas julklapp

Min mamma stickar saker till andra, dels på beställning och dels till "vanlig försäljning". Hon brukar skriva en prislapp och knyta fast. Jag tyckte att hon förtjänade lite snyggare...


... så jag beställde en helt egen stämpel hos ROX Stamps och fick hjälp av Anna-Lena att designa denna.

 Betydligt snyggare prislappar, tycker jag. Valde vit botten så att det ska gå lätt att skriva på baksidan.

 De jättesnygga charmsen med ett garnnystan med stickor hittade Anna-Lena hos nån leverantör i Kina, tror jag, och beställde hem bara för min skull. Men de finns i hennes butik nu, om nån är intresserad.

torsdag 27 december 2012

Emil och Johan är i skapartagen

Svensk Scrapbooking pågår just nu något som kallas Nyårsscrap. Barnutmaningen går ut på att skapa en LO eller ett kort som visar tre önskningar inför det nya året.

Johan, 8 år,  har gjort en LO och skrivit upp att han önskar sig 1. pengar 2. kläder och 3. en ny cykel.

Men EN enda barnutmaning?! När den är avklarad kastar sej Johan över en av vuxenditona, där man skulle antingen altra en kalender eller skapa en almanacka. Han valde det senare och gjorde den här läckra skapelsen i form av ett stafflikort med almanacksblad (från ROX). Upptill är det snöflingor, som vinter, och nertill ett papper med flip-flops, som sommar. Smart, eller hur?!

Emil fyllde ju 13 häromdagen och tycker sej inte längre vara "barn" överhuvudtaget, så han ger sig direkt på en av utmaningarna för vuxna. Här ska man pynta ett glas att ha champagnen i till nyår. Guldig text och dekoration på själva glaset och sedan en guld-tag (ser vit ut på bilden, men är guld!) som man kan vända till nytt år efter 12-slaget. Kreativt och fiffigt!

Kille med känsla för kast

Hästskokastning var en aktivitet på familjedagen som arrangerades av Ortvikens pappersbruk (SCA) i somras. Det var medeltidstema, tornerspel och allt möjligt kul. Emil var en fena på just hästskokastning, som synes på bilderna.

Att dekorera med små söta hästskor var en självklarhet. Du hittar dem hos ROX Stamps, liksom metallhörnet som skymtar fram ovanför.

onsdag 26 december 2012

Dags för en tomte

Så var det då dags för en tomte i bloggen, för idag är det ju faktiskt Annandag Jul. Dock är inte heller det här någon direkt "julig" LO, utan den handlar om en lång cykeltur som jag och de här två barnbarnen gjorde i somras. Vi stannade vid Café Juniskär och inmundigade en härlig lunch. Plötsligt dök en jultomte upp! Med BÅT!

Det var en stackars(?) kille som skulle gifta sej och som var utsatt för svensexa av sina kompisar...

Ett kul minne att bevara!

tisdag 25 december 2012

LO i julens färger, men...

Röd och grön, precis som julen. Men icke alls någon jul-LO utan en som handlar om en dag i höstas, när vi hittade så galet mycket lingon. Emil hade en sån skön stil, där han låg mitt i lingonriset och plockade för glatta livet! *S*

måndag 24 december 2012

Polis polis potatisgris!

 Vansinnigt ojuligt julaftonsinlägg i den här bloggen, helt enkelt därför att jag inte gjort nåt mer juligt i år.

Därför blir det ännu en av Emils LO-er. Jag och grabbarna Bus från Bosvedjan var på Dollarstore. På leksaksavdelningen hittades de här polishjälmarna som bara måste provas *S* Jag hade ingen kamera så bilden är tagen med min nästan antika mobiltelefon. Konstigt att kvaliteten ändå blev såpass bra att den gick att använda!

Gillar den (bilden) jättemycket! Grabbarna ser precis så mysiga ut som de är!

 Tagen kan man dra upp och där kan man läsa lite om när och var..

... och detaljerna tycker jag passar bra till temat.

GOD JUL!

söndag 23 december 2012

Juryns favorit

I forumet hos scrapping.no finns en månadstävling som pågått under hela 2012. Man ska skapa ett kort utifrån en skiss.

I november deltog jag med det här stafflikortet, monterat på en adventskalender:

Och hör nu här. Detta kort valdes ut av juryn till månadens favorit! En delad plats, visserligen, men jag är sååå glad!

Det innebär heder och ära och dessutom en plats i en final efter årets slut. Så spännande!

Grattis Emil!

Som sagt var, Emil fyllde 13 år igår. Han fick det här kortet med motiv från Phunnyface. Runt killen, som heter Tuffingen, drog jag en linje med vit penna, så framträder motivet lite bättre mot den mörka bakgrunden.

Bokstavspärlorna, som bildar namnet, kommer från ROX Stamps, liksom grattisstämpeln och den svarta halvpärlan i övre hörnet.

På insidan har jag gjort ett ordcollage med ord som passar på Emil. Du gör lätt ett eget sådant på wordle.net.

Alla stämplar här är från ROX.

lördag 22 december 2012

Överraskning!

Det finns människor. Och så finns det andra Människor. En del känner man i verkliga livet, andra är vänner som man fått via internet. Ja, så funkar det nuförtiden.

Igår fick jag post. Riktigt post. Inte mail... Jag blev så förvånad för jag väntade inget paket alls. Öppnar och hittar detta. Smått chockerad letar jag efter en avsändare och hittar en sådan. Det visar sig komma från en tjej som jag känt på nätet sen rätt många år tillbaka. Vi har hundintresset gemensamt och hon är inte någon papperspysslande person. Att hon råkat på detta i en affär och gått runt och handlat åt mej... ja, det är helt fantastiskt och jag blev så otroligt glad!

Att också få ett litet livstecken från henne kändes extra bra, då det varit tyst i hennes blogg några dagar, men nu fick jag förklaringen, hon är helt enkelt "internetlös".

Vem hon är? Jo, Hillevi heter hon och du hittar henne i Schnauzerstugan, ett mysigt ställe vill jag lova.

Jag vill igen tacka dej, Hillevi, du värmde mitt hjärta med din omtanke! Du är otrolig!

Och som om det inte vore nog med saker till mej, så låg det med en påse till vår hund Ida också. Att Hillevi känner henne också väl vid det här laget märks tydligt. Ida gillar precis just såna här leksaker... de ska ha päls och pip och det har den här. Godis gillar hon också, i alla de former. Igen och igen och igen... TACK!

Avkoppling - en LO

 Idag fyller Emil 13 år. GRATTIS grabben!

Som vanligt får han ett gäng LO-er att fylla på sitt album med och här är en av dem.

Emil gillar att fiska och gör det så ofta han får tillfälle. Den här bilden är från i somras och jag tycker mycket om den och ville låta den stå i centrum på LO-n, så jag har inte dekorerat så mycket eller så framträdande.

En liten detalj i hörnet av fotot.

Och så den här raden med metalldekos i nederkanten. Fiskarna hade jag i mina gömmor men de superläckra medaljongerna kommer från ROX Stamps

Den närmaste tiden kommer det att visas en hel del layouter här i min blogg, så gillar du sånt är du varmt välkommen tillbaka! Ett och annat kort kommer säkert att smyga sig in ibland också... *S*.

fredag 21 december 2012

En sportlovs-LO

På sportlovet var vi på kryssning med tre av barnbarnen. Här är en LO med några bilder från den resan.

Jag har dekorerat med en drinkpinne, för alkoholfria drinkar är nåt som "våra" ungar gillar skarpt!

Den lilla läckra livbojen från ROX Stamps är en rolig detalj...

 ... liksom det fiskmönstrade pappret och de snygga halvpärlorna (även de från ROX) i skönt aquablå färg.