söndag 31 juli 2011

En bröllopsbox

En box till ett brudpar vars bröllop gick i rosa och vitt.




Detalj av dekorationen på lockat.




Insidan med några textstämplar samt motivet Kärlekspar från Phunnyface.

lördag 30 juli 2011

Johan i Turkiet - en LO

En LO med papper från Papper & Sånt. Som synes handlar den om vår semestertripp till Turkiet förra året (och nu är det snart dags igen, i slutet på september åker vi!). Craft CS som botten och wellpapp som fotomatta ger ett lite "rufft" intryck, men sen lättar alla färgerna upp ändå.



Detaljbild av rubriken, utsansad i röd foam och i stilen QK MaddieAnne.

fredag 29 juli 2011

Snow Trasher - en LO

En ganska enkel LO, men där jag gillar bildserien och färgerna. Den visar när Johan provade att åka SnowTrasher för första gången. Han var superduktig!



Rubriken har jag stansat ut i två olika typsnitt, varav det ena i foam. Tycker att det ger en läcker, lite "snöig" effekt.

torsdag 28 juli 2011

En dubbel-LO

Här har jag gjort en dubbel-LO, där jag faktiskt liftat mej själv för andra gången. Har gjort två såna här tidigare, till de två andra barnen som var med på vår jättelånga cykeltur till sta'n. Men jag har såklart varierat mej när det gäller papper och dekorationer och givetvis också valt foton på just det barn som ska få LO-n.


Här är den vänstra LO-n i lite mera närbild...



... och här den högra.

Journalingen är lång och berättar om cykelturen. Jag tycker om att berätta historien kring mina bilder, det är lika viktigt som bilderna i sig. Den här har jag skrivit ut direkt på mönstrat papper och det blev väl inte så dumt?!

onsdag 27 juli 2011

Pyssloteket #6

En kalasigt färgglad LO med material från Pyssloteket. Nätbanden till vänster, de gula och gröna, är riktigt häftiga!



Detta är en chipboarddetalj, som jag klätt med mönstrat papper, sandpapprat och chalkat kanterna på och trätt ett mönstrat organzaband igenom. Siffran och texten är utstansat med QK och sen har jag lackat med GlossyAccents.


Vill du veta mer om materialet så kika in i Pysslotekets Inspirationsblogg!

tisdag 26 juli 2011

Norra Berget - en LO

Ytterligare en LO. Den här handlar om en dag på Norra berget, som är ett friluftsområde här i stan. Vi var där en hel dag och käkade glass, tittade på djuren och lekte.

måndag 25 juli 2011

Klampen - en LO

Fortsätter visa Johans födelsedags-LOer. Den här är otroligt enkel, ett enda mönstrat papper och tre blommor... voilà - klart!

Men pappret är så precis på pricken rätt att jag inte ville dekorera alls nåt mer, utan låta bilderna tala för sej själva. Vad han gör??? Äter en macka på ett väldigt bekvämt(?) ställe! *S*

söndag 24 juli 2011

Bryggan - en LO

Den här LO-n har bilder från Turkiet, där just denna brygga spelade en stor roll vid vår semester. Längst ut fanns solstolar och en liten bar och under bryggan kunde man simma och snorkla och titta på allehanda fiskar och en jättestor sköldpadda.

Jag gillar verkligen den här stora bilden av Johan. Den har ett så fint sommarljus.

lördag 23 juli 2011

Förskoleklassen - en LO

Hade så många bilder som jag ville ha med på den här LO-n, som handlar om Johan i skolan. Jag satte ihop dem två och två och lät framkalla i vanlig storlek. Då blev alltså bilderna hälften så stora "som vanligt". Sen skar jag ner dem ytterligare litegrann och monterade i ett enkelt rutmönster, som jag ändå tycker blev rätt effektfullt.

Dekorerat med en penna (från Det Stora Möbelvaruhuset, ni vet) och några pappersrullar. I ovalen har Johan själv textat sitt namn, ett kul minne att ha kvar sin egen handstil, tycker jag.

fredag 22 juli 2011

Baka lussebullar - en LO

En LO till, till Johan som här på bilderna bakar lussebullar. De små bilderna i mitten har jag monterat på 3D-kuddar för att få lite höjd. Journalingen till höger är utskriven på en remsa cardstock (kraft).

Detta är mitt livs första LO med lite, lite julkänsla. Borde bli fler, faktiskt!


I hörnet har jag dekorerat med ett stämpelmotiv från Phunnyface, nämligen Iggy äter lussebulle.



torsdag 21 juli 2011

Nu kan jag... åka på snöret!

En LO till Johan, som fyllde 7 år igår. GRATTIS Grabben!

Så här är det: Johan har en LO, där han som 3 -åring står bakom den parkerade skotern och säger "Jag vill åsså åka på snöret", alltså tolka på skidor bakom skotern. Det klarade han såklart inte då.

Men nu, på sportlovet i år, då kunde han! Äntligen. Och den här LO-n visar just det. Att nu kan jag! En stor händelse!

Själva LO-n är inte så märkvärdig, utan ganska avskalad och enkel. Jag har använt prickembossad cardstock, som jag tycker ger lite snökänsla. Rött har jag använt för att plocka upp det röda på overallen i fotografierna. Ett snöre och några utstansade snöstjärnor är de enda dekorationerna. Ibland är det enkla det vackra???

måndag 18 juli 2011

Ett litet kort

Ibland behöver man ett litet och lite snabbgjort kort. Det här är ett sånt. Jag mätte det och tror att längsta sidan är 11 cm, men minnet är kort och nu är kortet redan skickat, så jag är inte helt säker.

Motivet heter Sambatjejen och kommer från Phunnyface. Det var riktigt kul att färglägga och jag gjorde som vanligt, stämplade på akvarellpapper och färglade med tombowspennor.


Baksidan.

söndag 17 juli 2011

Grattis Johan, 7 år!

Bonusbarnbarnet Johan fyller 7 år på onsdag. Och han gillar att fiska, så därför passar det här härliga motivet från Phunnyface helt perfekt. Motivet heter Jag älskar att fiska. Det är som en liten tavla, tycker jag, så jag vek pappersremsor, som fick bilda en ram runt motivet. Pappret i lila toner tycker jag också är vackert i sig själv, så därför dekorerade jag inte så mycket mer.


Kortet är ett stafflikort som ser ut så här när man fäller upp det. Pärlbradsen är lila i verkligheten, ser lite mörkare ut här. I efterhand kan jag tycka att jag kunde valt nåt annat, snyggare, men det är inte mycket att göra åt det nu, de sitter där de sitter.


En annan vinkel. Grattistexten är embossad i vitt. Texten och pojken är inmaskade i cirkeln med hjärtana. Det var lite klurigt att få allt på rätt ställe.


Baksidan.

lördag 16 juli 2011

En dop... grej?!

Jag har byggt en dop-grej?! Vet inte riktigt vad jag ska kalla den, för nåt kort är det ju iallafall inte alls. Den är till lille Alfred som ska döpas på lördag. Han är mitt yngsta bonusbarnbarn och hans mamma är inte av den sorten som vill ha ett klassiskt ljusblått pojk-dop, nä det här ska gå i svart och rött, minsann!

Så därför har jag skapat den här saken i just de färgerna. Jag har tidigare gjort ett sånt här "rör", men då stod det ett par små Adidas-skor på toppen, den här gången blev det en liten barnvagn.



Inuti, bakom ett fönster av vanligt OH-plast, ligger en liten bäbis och sover i sin röda pyjamas med svarta prickar. Bäddat har jag gjort med vitt silkespapper.



Runtom har jag lindat smalt, rött sidenband och skrivit namnet med bokstäver utstansade med QK Beauty Queen.





Ett par små söta charms fick hänga där som prydnad också.



I barnvagnen på toppen ligger en liten söt vit mjukiskanin i röda kläder. Bokstavspärlorna passade perfekt som smycke på vagnen, tycker jag.



En liten skötväska måste man ju ha, eller hur?! Den stängs med en vit brad.



På baksidan hänger denna tag med en hälsning till dopbarnet från Farfar och mej, Nela. Motivet här är MyTeddy, en stämpel som jag verkligen gillar!


Stämplar från Phunnyface, förstås!


En utmärkt beskrivning till barnvagnen, hittar du här, hos Ztina.

fredag 15 juli 2011

Gratis dekorationer...

Igår gjorde jag en LO med gratis dekorationer i form av avklippta vasstrån...


... och stenar. Vill du se hela får du komma tillbaka den 1 augusti, då jag visar den här! Välkommen då!

torsdag 14 juli 2011

Tipsar om en blogcandy!


MezzaNotte har åkt till Kreta på semester och under tiden kan man vara med i hennes fina blogcandy och ha chansen att vinna alla härliga saker som syns på bilden här ovan. Klicka på den så kommer du dit!

onsdag 13 juli 2011

Pyssloteket #5

Ett kort till en dam som fyller 60 år är dagens alster för Pyssloteket. Jättefina, dubbelsidiga papper i min favvofärg, brunt. Gillar!



Metalldekorationer är en annan sak som jag är svag för, här en trollslända...



... och här, bland blommorna, har jag stoppat in ett fint hjärta av metall. Lite glitter på blommorna tycker jag också blir lite fint!


På insidan har jag använt stämplar från Forma. Även dessa finns att köpa hos Pyssloteket, såklart.


Baksidan. En bit spillpapper och min handgjort av-stämpel.


Vill du veta mer om materialet? Kika in i Pysslotekets Inspirationsblogg!

söndag 10 juli 2011

Ett vinnar-kort!

I brist på nyskapade saker kan jag visa det här kortet en gång till. Jag deltog i Svensk Scrapbookings juni-utmaning med det och nu när omröstningen är klar så visar det sej att jag har vunnit! Så otroligt kul!

lördag 9 juli 2011

Jag har inte tagit sommarlov...

... det är bara det att jag just nu skapar saker som jag inte kan blogga ännu, för att mottagarna kanske kikar in här och då blir det jag gör ingen överraskning *ler*

Jag hoppas att ni har överseende för att här är lite stiltje för närvarande!