onsdag 29 juni 2011

Pyssloteket #4

För Pyssloteket har jag här skapat ett dopkort i härliga babyblå nyanser. Kortet har dubbla bakstycken, varav det bakre är aningen bredare än det främre...



... och när man viker de bakre flikarna litegrann bakåt, så kan kortet stå för sig själv, såhär.


Inspiration till den här kortvikningen har jag fått av norska AnneMay som gör så mycket fint. Ta gärna en titt i hennes blogg!


Öppnar kortet gör man genom att vika upp mittfliken. På den runda kalenderstämpeln kan man ringa in dopdatumet.


Baksidan av kortet.


Vill du veta mer om materialet jag har använt? Kika in i Pysslotekets Inspirationsblogg, där finns länkar till det mesta.

Bröllopskort

Ett bröllopskort. Önskemålet från beställaren var att textstämpeln skulle vara med på något sätt, men sen fick jag helt fria händer. Och här är resultatet, som jag faktiskt är riktigt nöjd med.

Love Birds är en helt underbar stämpel, tycker jag. Så lagom stor, passar överallt, och sååå himla mycket KÄRLEK!!!


Kortet är ett tri-shutter card och ser ut såhär när man viker ut det lite. Det står för sej själv.

I mitten kan man skriva vem givarna är. Bandet är inte fullt så mörkt beige i verkligheten, utan mera off-white, men det ville inte kameran visa :(



Baksidan.


Ha det gott i sommarsolen! Nu åker jag och badar!!!

tisdag 28 juni 2011

En bröllopsbox

Först måste jag be om ursäkt för bildkvalitén... det blev sent och beställaren satt och väntade på sin box, så jag hade inte tid att vänta på nåt dagsljus innan jag fotade. Därav dessa trista bilder i blixtljus med skuggor och allt.

Men iallafall, det här är en bröllopsbox till ett par som driver turridningsföretag och hästtemat är väl ganska tydligt?!



Locket lite mer uppifrån. Texten är "Det vackraste..." och den ÄR verkligen vacker, tycker jag!



Och så här ser kortet ut när man viker upp det. Hästar, hästar... *ler*

söndag 26 juni 2011

Blombusan

Två nya stämplar kom flygande från Phunnyface häromdagen. Blombusan fick genast ett litet jobb att göra... i form av detta kort, som jag skapat till en utmaning i Svensk Scrapbookings Midsommarcrop. Här var uppgiften att skapa ett kort där färgerna rosa, turkos och grön var de dominerande.



Blommorna tror jag kallas astrar och jag tycker att de är så fina!

lördag 25 juni 2011

En bit av en LO

Har gjort en LO till Johan, som snart fyller år. Visar en liten "sneak peek" nu, så får ni se hela efter den 20 juli!

Glad midsommar!

En hälsning som kanske borde kommit igår, men här är den iallafall. GLAD MIDSOMMAR!

Detta är ett bidrag till Svensk Scrapbookings Kvällsutmaning i den pågående Midsommarcropen. Man skulle inspireras av en annons och jag tog fasta på just midsommartemat i den.

Jag har använt ett freebiemotiv från Phunnyface's senaste nyhetsbrev. Den är utskriven på akvarellpapper och färglagd med tombows. Hela kortet är mycket mer färg och färg och färg än vad jag egentligen gillar att använda, men är det midsommar så är det! Då ska det vara blommor och färg *S*

Ha en fortsatt underbar midsommarhelg!

fredag 24 juni 2011

Två dopkort

Idag visar jag två dopkort. Det första fick jag fria händer på, så jag valde grönt istället för det "klassiska" ljusblått. Ett boxkort fick det bli, eftersom jag fått foton att använda till kortet.

Locket har jag klätt med ett så fint papper med härliga fåglar, så jag ville inte dekorera bort dem. Så därför blev det bara ett stort A, som i August.




Insidan med foton, motivstämplar från Phunnyface och textstämplar ur mina gömmor.




Det andra kortet är "ett likadant" som flera jag gjort tidigare. Beställaren ville ha det just så.




Insidan, när man viker upp kortet första gången.




Och som kortet ser ut när man fortsätter att vika upp det. Flera babymotiv från Phunnyface och på tagsen står barnets namn, utstansat i olika stilar från QK.




Enkel dekoration på baksidan.



Först imorgon kommer mitt midsommarkort, gjort för en utmaning hos Svensk Scrapbooking, men jag önskar er ändå en riktigt Trevlig Midsommar idag!

tisdag 21 juni 2011

Lilla Tyra fyller 2

Ännu ett beställningskort, denna gång till en liten Tyra som fyller 2 år. Jag har skapat kortet utifrån en skiss hos Svensk Scrapbooking, som just nu har Midsommarcrop, men jag vet inte om jag ska delta i tävlingen, för min tolkning är ganska fri... tveksamt om det är riktigt "godkänt" *ler*

Och på tal om Midsommarcropen, så är Phunnyface med och sponsrar en av deltävlingarna där. Så, ta chansen att vara med och tävla om fina stämplar, du med! Hur som helst, motivet på mitt kort är förstås Sittande Baby från just Phunnyface, och jag har färglagt med tombowspennor på akvarellpapper. Ett par små nappar fick vara med också.

Texten i namnet är QK Moxie, som jag stansat ut och satt fast på små rutor av ett av mönsterpappren, monterat på cardstock och sen satt fast på kortet med 3Dkuddar.

Bandtofsen hålls ihop med en liten söt metallcharm, som inte syns så bra på bilden.


Insidan av kortet är enkelt dekorerad.



Och baksidan ser ut som baksidan av nästan alla mina kort. En remsa papper, min handgjort av-stämpel och i den en del av motivet igen.

måndag 20 juni 2011

50-årig bröllopsdag!

Jag fick en beställning på ett kort till ett par som varit gifta i 50(!!!) år. Önskemålen var att det skulle vara just ett sånt här Z-vikt kort, som beställaren sett i min blogg. Samt att det skulle vara i blått och vitt.

Jag lät de underbara Love Birds från Phunnyface pryda hjärtat. De är ju såååå söta!



Insidan. Även texten i hjärtat är beställarens eget önskemål. Men man kan ju undra om solen ens behövs i det här äktenskapet?! 50 år är en imponerande lång tid, tycker jag!



Baksidan, med samma rara fågelpar.

lördag 18 juni 2011

Pyssloteket #3

Mitt tredje alster för Pyssloteket blev ett ljuskort. Jag gjorde ju massor av såna här till jul, men jag tycker att de passar bra året om - kort och en liten present i ett...!



Hjärtat är av chipboard och jag har klätt det med mönstrat papper, sandpapprat kanterna och chalkat dem. Sen knöt jag i ett läckert prickigt organzaband.



Stämpeln är från Forma och den har jag embossat.



Insidan med plats för värmeljus, tepåsar och en tändsticksask.


Texten är också från Forma, jag har maskat en del av en stämpel som heter just Dröm stora drömmar.



Baksidan. Även här har jag maskat i lite av samma stämpel som jag använde på framsidan och så färglagt fjärilen lite lätt rosa.


Vill du veta mer om materialet så kika in hos Pyssloteket! I inspirationsbloggen finns mitt inlägg med länkar till alla sköna saker!

tisdag 14 juni 2011

Sommarlovspresenter

Bonusbarnbarnen fick kameror i påskpresent, så vad passar då bättre än en kameraväska i sommarlovspresent?!

Såhär ser de ut, med personliga namnetiketter.

På insidan av etiketterna har jag satt den här stämpeln, där man kan fylla i sina 5 sommarfavoriter, bara på kul.



När man öppnar väskan och drar ut sin etikett, så följer det med ett trevligt litet "radband" med guldtior. Lite glasspengar är väl aldrig fel?!

måndag 13 juni 2011

Ett kort i lila med båt och telefon(!)

En skojig beställning till en blivande 60-åring, som jobbar på Telia och älskar sin båt.

Telia har nyss bytt logga och färg till lila, så därför ville beställaren att kortet skulle gå i just den färgen. Båtmotivet är utskrivet på akvarellpapper (free clipart från internet, för jag hade ingen passande stämpel) och färglagt med tombows.

Det härliga lila pappret har jag köpt hos Pyssloteket.


Kortet är Z-vikt och här är insidan.

Tjejen med telefonen passar ju perfekt och texten lyder: "Hallå Siv! Grattis på 60-årsdagen!"



Även på baksidan valde jag att fokusera på just telefonen.


Hoppas att beställaren (och mottagaren) blir nöjd(a)!

lördag 11 juni 2011

Köpa och sälja uppstämplat - nej tack!

Stämpla upp en massa och sedan sälja vidare på t ex Tradera??? Nej, nej... de som tecknar och låter tillverka stämplar lägger ner ett enormt arbete och satsar både tid och pengar på detta. Att då köpa uppstämplat istället för att skaffa sej de stämplar man vill ha, det tycker jag är fult!

Så... stöd detta "upprop"! Klicka på bilden så kommer du till en intressant sida. Ta ställning, du med!

fredag 10 juni 2011

Kort till fröknarna...

Johan ska sluta i förskoleklassen och här är korten som fröknarna ska få från alla barnen. De är 24 elever, så jag har gjort 24 små kaniner(?) på varje kort. Kan ju säga att det tog "en stund" att stämpla, färglägga, klippa ut och klistra fast alla dessa små figurer *ler*



Man ville ha stora kort, så att barnen får plats att själva skriva sina namn. Jag hoppas att de kan klämma in dem här. Kortet är gjort på samma sätt som de där albumen jag brukar göra... fast med bara ett ark cardstock till det här. Det mäter alltså 30,5 x 30,5 cm i utfällt skick.



Baksidorna. Pappret är lite läckert "strandmönstrat" och jag har haft det i mina gömmor i evigheter och inte vetat vad jag skulle ha det till, men här kom det äntligen till användning!

torsdag 9 juni 2011

Cool kille och så en studentkortsinsida

En liten kille ska sluta på dagis och börja i förskoleklass... och då ska fröknarna få detta kort. Känner ni igen upplägget? Jajamensan, jag har liftat mej själv, för jag gillar kortet jag visade här i lördags! *S*

Den här gången har jag utökat vimplarnas antal till två, så istället för "hej" står det "hejdå". En penna som dekoration tyckte jag också passade bra när man ska börja skolan.

Stämpelmotivet har beställaren själv valt och det heter förstås Cool kille. Just nu är det 10% rabatt på ALLA stämplar i hela butiken hos Phunnyface, så skynda dej dit och beställ dina favoriter, du med! Själv har jag shoppat loss ordentligt! *S*


På insidan skulle det finnas en ficka att stoppa blomstercheckar i. Jag gjorde ett par tags också, som har små trevliga texter på baksidan. Till höger har jag tänkt att grabben ska skriva sitt namn själv, i det vita fältet.



Och så baksidan, precis som vanligt *ler*



Den minnesgoda kommer ihåg att jag gjorde ett sista studentkort av spillet som låg på mitt pysselbord. Den som inte minns kan kika HÄR. Det tog inte mer än en dag så ringde en kollega och hade kommit på att hon minsann behövde ett studentkort, hade jag tid??? Det hade jag inte, eftersom jag skulle resa bort några dagar, men jag hade ju det där kortet liggande, som hon kunde få ta.


Så blev det också, men hon ville att jag skulle "personligifiera" det lite, så på framsidan klämde jag dit "Elin" med ganska små bokstäver och insidan blev som ovan. Tjejen är musikintresserad...


Det enda som redan fanns på insidan var den lilla lappen med "Sjung om studentens..", så därför blev det lite "kaka på kaka" när jag satte dit Chibi Student också, men jag tycker det blev rätt okej ändå.

tisdag 7 juni 2011

Bloggcandy hos Phunnyface!!! Missa inte!!!

Chans att vinna både stämplar och Copics pennor! Missa inte detta! Klicka på bilden så kommer du direkt till sidan med bloggcandyns små regler. Sista dagen att delta är 30 juni!

Lycka till!

måndag 6 juni 2011

Dopväska

Häromdagen visade jag en bröllopsväska, idag blir det en dopväska...



... som man kan vika ut såhär. I mitten ska det sitta ett foto på barnet som ska döpas.



Lite närbilder...



... och här är den understa "raden".


Nästan alla stämpelmotiv finns hos Phunnyface!