fredag 29 augusti 2008

Rosa iallafall... och så ett grattis-kort

Igår, innan jag fick besked om att dopkortet fick vara gult eller rosa, hade jag (förstås...) helt traditionellt börjat kika på rosa papper... och när jag nu var igång med det, så blev det ändå ett rosa babykort. Typiskt.

Pappret med fåglarna och det med text är från Panduro, motiven/texten är sammetsliknande och botten lite skimrande. Riktigt fint! Sen är det spillpapper i rutan med blomman. Lite punchinella, brads och glitter. För första gången är jag INTE nöjd med mitt 3C-lack. Lade sånt på hela ovalen i mitten (där jag stämplat "En liten flicka", också det i rosa) och lät det torka över natten. Blev inte alls så jämnt och fint som jag ville, utan lite bubbligt och nästan fult. Men det får vara för den här gången. Jag gör inte om det! 3D-lack är tydligen för att markera mindre detaljer. Jaha, så hade jag fått lära mej det, då!

Baksidan. Enkel, med bara en liten bit papper, stämpel och två hjärtformade brads.


Just nu har jag efterfrågan på grattis-kort, men själv är jag ganska trött på just ordet "Grattis". Tycker jag har använt det både här och där på sistone. Så nu blev det en annan formulering ;-)

Spillpapper, stämpel och bokstäver (Metro Classic och skinnimini). Utsansade blad och en blomma. Häpp! Klart!

torsdag 28 augusti 2008

Och ett gult dopkort..

Fick en beställning på ett dopkort, efter samma modell som ett babykort i blått som jag gjort tidigare. Men det här skulle vara till en tjej och "rosa eller gult". Roligt, tycker jag, att inte alla flickkort måste vara rosa, så jag slängde mej över spillpapperslådan och letade fram matchande gula papper och åstadkom det här kortet.

Tagen kan man förstås dra ut och på den står det bara "PÅ DOPDAGEN". Vill man inte ha den kan man helt enkelt bara ta bort den.

Övrigt material är ett sidenband på diagonalen, lite blandade blommor med guldglitter i mitten, brads och en öljett. Floss (snöret) i tagen. Och lite guldfärgad punchinella kring stämpelmotivet.

Texten är Phoebe.

Ett svart grattiskort

Kan svart fungera på ett grattiskort. Jag var inte riktigt säker, men så här blev resultatet och jag tycker det är ok. Lite sobert, sådär... inte så pluttinuttigt, som det lätt kan bli annars.

onsdag 27 augusti 2008

Ett biljett-kort till

Ett kort till med en biljett på. Ibland undrar jag hur andra gör när de skapar sina kort och sånt... har de en helt färdig bild av hur kortet ska bli när det är klart och så gör de "bara" det. Eller är alla som jag - tror att man vet hur det ska vara, men under tiden som kortet blir till, så ändrar jag, tar bort och lägger till, vänder och vrider, så när det är färdigt ser det sällan ut som jag tänkte från början *S*

Här är det iallafall spillpapper igen, ett stämpelmotiv, en biljett (som sagt var), lite pappersremsor som fått åka genom wellpappsveckaren, tre öljetter nere i hörnet och en snäcka från stranden i Skåne, där vi var i somras. En liten stjärnknapp uppe i hörnet var det sista jag satte dit (med hjälp av Gluedots, himla bra uppfinning!).
Stämelmotivet har jag monterat på 3D-kuddar för att få åtminstone lite djup i det hela.
"Stranden" har jag duttat lite på med några olika fluidchalks, så blev den inte så "platt". Likadant gjorde jag med den enfärgade, blå remsan till vänster.

Kort med biljett

Kände att jag "måste" göra ett kort i lite dovare färger. Har varit lite mycket av grönt och blått och orange nu... *ler*

Just nu är det många som använder biljetter lite här och var och även jag har lust att prova. Har fått ett ark såna här att skriva ut själv och nu har jag gjort det!

Det mönstrade pappret är från spillpapperslådan, de övriga två från Creative Company. Det i mitten är av en lite knepig, "trådig" kvalitet, nästan som tyg. Det rispar och "luddar" sej i kanten när man river det. Syns mera på baksidesbilden nedan.
Blommor med brads som mittpunkt, stämpelmotiv, organzaband, floss (det är det där gula snöret) och lite guldfärgad punchinella fullbordade mitt verk.

Och jag är faktiskt riktigt nöjd!


Baksidan. Här ser man hur pappret luddar sej i kanten. En liten stjärnformad knapp fick bli dekoration här.

söndag 24 augusti 2008

Julkort

Hmm... färgerna?? Det är ju samma kort, men baksidan ser mer ljusröd ut än framsidan. Nåja, julrött är det här kortet. Ganska mörkt julrött, faktiskt.

Först tänkte jag ha ett stämpelmotiv till, med tomte och ren och allt möjligt, men då syntes inte de vackra pappren, så jag tänkte om! Istället blev det ganska enkelt, men ändå vackert (tycker jag). Bladen o bären är utstansade med qk-tången. Motivet heter "Holly".


Satte samma "Holly" på baksidan + min stämpel. Är väl egentligen inte så juligt med en fjäril på stämpeln, men jag har ingen annan.

Blå-grönt grattis

Släpper det orangea. Puh. Det är en jobbig färg. Å andra sidan är den här gröna nyansen inte så diskret, den heller...

Här blev det ett grattiskort helt utifrån det mönstrade pappret. Valde cardstock i samma gröna nyans och så ett lite glittrigt band, som skiftar mellan grönt och blått i intervaller.

Millas, som har en länk här intill, har stämplat åt mej. Tack för det!

Ännu ett kort i blå-orange

Tycker fortfarande att blått och orange är en svår kombination, så nu blir det nog inga fler såna kort! *S*

fredag 22 augusti 2008

Grattiskort i blått och orange

En färgutmaning på Kort i Fokus. Gör ett kort där blått och orange dominerar.
Jag letar ett papper i rätt färgkombination, hittar det här med blomman, som jag klipper ut.
Sen lägger jag tonvikten på orange, som synes, och så blir det såhär.


Återigen har jag använt 3C-lack som extra effekt.

tisdag 19 augusti 2008

Hobbyhuset har en utmaning den här veckan, där reglerna lyder som följer:
Gör ett kort ELLER LO där DU LIFTAR NÅGON ANNANS ALSTER - Du ska även hänvisa till den personens alster som du valt. Tala gärna om vad du blev inspirerad av!!
Jag har liftat ett kort som TinaStina har gjort.
Hela upplägget har jag "knyckt"!
Gillar också att hon satt siffrorna i rutan nere till vänster, men eftersom jag inte vet vem som ska få det här kortet, så kan jag ju inte göra likadant där, så det fick bli en extra blom-dekoration.

Tina-Stinas kort.

Insidan på mitt kort.

Och så baksidan...

måndag 18 augusti 2008

Julugglor

Varför skulle man inte kunna ha ugglor på ett julkort?
Jo, det går ju hur bra som helst!

Zarine undrar i sin kommentar om jag har mall eller klipper på fri hand? Svaret är att jag ritar först, klipper sen.

Bokstäverna här är MaddieAnne.

Fått en award!!!

Fick den här fina utmärkelsen av TinaStina
Blev verkligen jätteglad och kom mej äntligen för att lägga till hennes länk här intill.
Jag är riktigt dålig på att länka... det finns ju så många duktiga tjejer (inga killar???) som skapar så mycket fint, som jag blir inspirerad av!!!

Reglerna för awarden är sådana:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls you’ve nominate
Jag funderar lite på vilka 7 jag ska skicka vidare till... Återkommer!

Ett vitt kort

Det i särklass svåraste med det här kortet var att få det att fastna på bild. Och synas. Vitt på vitt på vitt... det gillade inte min kamera!


En detalj. Texten heter Phoebe och har fått lite 3D-lack för att synas bättre. Pappret i mitten är handgjort, påstår CCHobby, där jag köpt det. F*n tro't, men det är fint ändå. Annars... tja, ni ser ju själva, inte så mycket dekorationer, och mest bara vitt ;-)

söndag 17 augusti 2008

Hej Uggla, tjenamoss!

Ett kort i en lite annan stil... paperpiercing, tror jag att det heter med ett fint ord på engelska. Alltså... man klipper pappersbitar och sätter ihop till ett motiv ;-)

En uggla blev det.
Funderade igen på vad jag skulle ha för text, men så poppade Fablernas Värld upp i huvudet och där sjöng de ju (på min tid, i barnprogrammet *S*) "Hej Uggla, tjenamoss! Kom hit en stund till oss..." Så då fick det bli Tjenamoss!

Texten heter Zoe. I övrigt är det klippt i cardstock, utom det gröna på trädet, som jag gjorde i mönstrat papper, för att få lite liv i det hela. Trädstammen har jag duttat på med fluid chalk också, av samma anledning - lite liv.

Sommartoppen - flip-floppen?

Pappret från American Traditional Designs och stämpeln med Bad-Renen iklädd flip-flop-tofflor inspirerade mej till detta kort. Funderade länge på vilken text jag skulle ha, men till slut blev det såhär.

Den lilla topp-lista-rutan har jag ritat på fri hand. Den blev helt okej, i mitt tycke iallafall.


En liten detaljbild. Jag har nyss skaffat mej 3D-lack och försöker hitta användningsområden för den... *S* Här har jag "målat" på livbojen och det blev ju inte så dumt?!

lördag 16 augusti 2008

Den som finner glädje...

Det här är nog min finaste textstämpel, men jag har aaaldrig använt den. Förrän nu.
Det blev ett kort med handgjort papper med små växtdelar i.
Och favvo-färger *S*


Baksida.

Bara för att...

Ett kort till med samma förutsättningar som det förra, när det gäller materialet.
Jag liftade (härmade) ett inspirationskort som Marja gjort på Kort I Fokus när det gäller själva "layouten". Gillar de tre "pilarna" i övre hörnet, som hon kallar för "button tab". Tänk, vad många fackuttryck det finns inom alla områden!

Höstkort till en produktutmaning

Kort i Fokus har en utmaning, där det gäller att använda följande:

1 st band
2 st mönstrade papper
3 st knappar
4 st brads
5 st blommor
Jag tycker det är skoj och inspirerande med utmaningar, så jag tog mej an den här och det blev ett höstkort. Igen. Men lite annorlunda den här gången.

På själva stämpeltrycket har jag duttat med tre olika färger FluidChalk, tyckte att det blev för vitt och "skrikigt" annars. Fem blommor, som fick en "mittprick" utstansad av samma papper som ramen runt stämpeln, samt lite glitter och sen 3D-lack. Ett band och tre hjärtformade knappar, de sistnämnda från YouDo. Brads i hörnen. Pappren är från spillpapperslådan, så jag har ingen aning om vem som gjort dem.

Baksidan dekorerade jag lite enkelt med papper, en bandsnutt, en utstansad blomma och så min "handgjort av..."-stämpel.


När jag gör kort av mörka papper brukar jag göra en insida som är lite enklare att få text att synas på... såhär blev insidan den här gången.

Ett kort i min smak, murriga färger... *ler*

tisdag 12 augusti 2008

Glasspappret

Såg ett papper med glassar på i en butik i Skåne, när vi var där på semester. Jag köpte det inte, vilket jag ångrade när jag kom hem, för jag fick en liten idé om ett sånt här Glasskort, med den urgulliga stämpeln. Sökte pappret både här och där, men fick till slut hjälp att hitta det av Camilla (som du kan hitta en länk till här intill). Nu har pappret ramlat ner i min brevlåda (eller rättare sagt, jag fick åka ner och hämta det på ICA, för det var för stort för lådan) och kortet är tillverkat och klart.

Pappret är från American Traditional Design och heter Beach Fun Brights. Finns hos stellas.se.
Texten heter Olivia och Maggie ("GLASS").

Tävlingsbidrag - ett babykort



Så här skriver Cia på Hobbyhuset i sin blogg:

Nu tycker jag det är dax att starta upp med nya tävlingar igen!Denna gången ska du göra ETT KORT med dessa saker på!
Hur kortet ser ut är valfritt men detta SKA finnas med, varken mer eller mindre:Du får använda cardstock, färger och pennor och text utöver nedanstående:
3 st mönstrade papper
2 st stämpelmotiv
3 blommor
3 brads
1 band
1 punchinella


Jag tänkte nåt i stil med att "himmel, vad mycket grejor på ett och samma kort och TRE mönstrade papper, det blir plottrigt..." men gav mej i kast med det hela. Tro det eller ej, men jag hittade tre färgstämda papper i olika mönster i spillpapperslådan (den rymmer en del, den där lådan *S*) och resten av sakerna fick jag också dit. Resultatet blev ett baby-kort:



Dekorerade baksidan litegrann också, men den ingår inte i tävlingen:

måndag 11 augusti 2008

Ännu ett kort till en utmaning

Hobbyhuset har en utmaning i veckan, men alla juli månads utmaningar har man till IDAG på sej att göra. Jag upptäckte att jag hade glömt en kortskiss... och gjorde då detta knalliga tjej-kort.

Egentligen tycker jag att det är just det - alldeles för "knalligt". Jag tycker mycket bättre om lite murriga färger i gröna, bruna och gula nyanser. Men det kan ju finnas andra som tycker att det är fint med starkare kulörer ;-)

Jag har använt enfärgad cardstock (kartong), metalldekorationer, ett stämpelmotiv från hÄnglar, ett par blommor (och lite glitterstick på dem), metalldekorationer nånstans ifrån, organzaband med prickar, och så bokstäver, utstansade i Phoebe.
Och såhär ser skissen ut, som jag inspirerades av:



onsdag 6 augusti 2008

Dagens sista kort, en hösthälsning

Är själv riktigt nöjd med det gröna grattiskortet nedan, så det blev ett till med samma "stuk", fast den här gången med en hösthälsning. Hittade en liten bit papper (räckte precis till kortet, men inget kvar sen, tyvärr) som jag tycker är så fint att man knappt behöver dekorera mera. Så det blev lite sparsmakat, kanske.

Höstlöven är av metall och kommer från Creative Company, bradsen från Panduro (tror jag), garnet har jag ingen aning om var jag har fått ifrån och stämpeln är från samma ark som den lilla runda på det gröna grattiskortet.

Dagens grattiskort #2

Ett grattiskort till blev det idag.
Mönstrat papper ur spillpapperslådan, naturfärgat från Creative Company. Det är små små guldstänk i det, som inte alls syns på bilden. Blommor och halvrunda glasstenar och en liten bit band. Texten heter Maggie och paketstämpelmotivet har jag fått av Millas. Den lilla textstämpeln i hörnet har en tjej på Pyssel.net gjort och låtit göra stämplar av.

PIF - vinnarna dragna!

NU har jag, äntligen, dragit vinnarna i min lilla PIF! Och det blev Jezzza och Carina (Ina) som blev de lyckliga två. Maila mej era adresser, tjejer, så kommer varsitt litet brev med posten!

Länktips - utdragskort

Här hittade jag beskrivningen till utdragskorten: http://annicah.wordpress.com/ . Väldigt instruktiv bildserie finns det, den 17 juli i år.

Och MASSOR av annan inspiration. Otroligt fina grejor hon gör, denna kreativa tjej!

Grattis-kort

Tyckte att jag saknade vanliga grattiskort i min låda, så jag tillverkade ett...
Gullig giraffstämpel, som jag köpt begagnad av nån.
Bokstäverna är utstansade med Zoe och pappret kommer från "skräplådan".
Snöret runt är silverfärgat, men det syns inte så mycket.
Stjärnorna från Youdo, tror jag.

tisdag 5 augusti 2008

Ovan regnbågen...

Svensk Scrapbooking har en veckoutmaning, som består av en skiss samt materialkrav. Man ska använda filt, stickles (glitterlim) och brads.

Jag vände lite på skissen och tittade på den... och vad såg jag?! Jo, en regnbåge! Så det fick bli ett regnbågskort med en strof ur en sång. Jag gillar inte filt, men ett litet hjärta klämde jag dit. Att bradsen är lilaglittriga syns inte ett dugg på bilden, tyvärr, och inte heller att rubriken har fått ett lager lila stickles, som glittrar så fint.

Här under ser du skissen jag utgick ifrån:

Ett grattis-utdrags-kort

Igår lärde jag mej tekniken och gjorde mitt första utdragskort (se nedan). Nu har jag använt samma teknik på ett kort, som sambon ska få när han fyller år nästa vecka.

Har försökt att inte göra det alltför "puttinuttigt", men några blommor kan man väl ge även till en man, eller hur?! Färgerna stämmer inte riktigt med verkligheten, men går i blått, grönt och en del turkost.

Såhär ser kortet ut när man drar ut det.

Funderar på att kanske delta i en tävling med det också. Såg en nånstans, där temat var "Grattis" och den enda regeln var att band skulle ingå. Och det har jag ju på det här kortet... ;-)

måndag 4 augusti 2008

Mitt första utdragskort


Mitt första försök med s k "utdragskort" blev ett kort till en vän som har det lite körigt just nu. Har inte lagt ner så mycket på dekorationer och sånt, ville mest se om jag kunde få till själva "draget". Och efter lite pysslande hit och dit, så funkar det faktiskt!



Och så här ser det ut i utdraget skick.

Nån som vet hur man lägger bilder bredvid varandra? Tips emottages tacksamt!

fredag 1 augusti 2008

Låt vår vänskap växa!

Till en vän...
En skylt med texten "rädisa" inspirerade mej till detta kort, som har en ficka på insidan, att lägga en fröpåse i...

Detalj av kortet, skylten och så baksidan av tagen.