torsdag 31 juli 2008

Bröllopskort

Imorgon har mina föräldrar varit gifta i 44 år! Det är värt att uppmärksammas, tycker jag, så jag totade ihop detta kort. Motivet har jag fått i en PIF, som Jezzza anordnade. (Och på tal om det så kommer jag att piffa vidare inom kort, ni som eventuellt undrar, men jag är hemma så lite för närvarande, så det kommer att dröja några dagar till).

Och eftersom jag fick två uppstämplade motiv, så gjorde jag ett kort till "av bara farten". Det blev ett kort till Hobbyhusets utmaning, där man ska använda dekorationer som börjar på bokstaven B. Det blev Bröllopsmotiv, Bröllopstext, Band, Brads, Blommor... och Bardstock, Bluid Chalk, Bönstrat Bapper... NÄÄ! Jag skojar bara! *S*

måndag 14 juli 2008

Ett-årskort

Gillade utmaningsskissen, så det blev ett kort till efter den. Roligt med "lapptäcket" och så kan man använda de minsta små spillbitarna på ett trevligt sätt! Inte dumt alls.
Den här gången blev det som synes ett grattiskort till en 1-åring.

Färgerna är inte helt rättvisa, det är mörkt och jag var tvungen att använda blixten när jag fotade...

Ytterligare en utmaning, som blev ett nyårskort!

Vecka 28:s utmaning hos Hobbyhuset är en skiss. Min tolkning blev ett nyårskort.

Här är skissen man ska utgå ifrån:



söndag 13 juli 2008

En utmaning

Ett kort till en utmaning i Hobbyhusets forum.

Det är en skiss och en "färg-regel", det ska vara lila-rosa-rött som dominerar. Inte helt enkelt men så här blev mitt bidrag.

Här är skissen jag utgick ifrån:


onsdag 9 juli 2008

Dagens sista kort

Avslutade dagens övningar i pysselrummet med att testa en ny vikning. Lite kul med en bälgficka att stoppa nån liten sak i, en fröpåse kanske? Eller nåt annat "platt"...
Ovan ser ni framsidan på själva kortet, som är cirka 14x14 cm.


Från sidan ser den lilla fickan ut såhär.


Tagen kan man dra ut och skriva valfri text på.
Kanske mottagarens namn, ett tack eller nån annan liten hälsning.

Det finns en jättebra beskrivning på hur man gör det här kortet, men just nu har jag inte länken här. Den kommer dock så småningom... på måndag, kanske...

Skyltar gratis!

Jag har just beställt en ny snygg skylt från SkyltMax. HELT GRATIS!
Blogga du med om SkyltMax så kan du också få en gratis skylt!

Ännu fler kort av spillpapper

Ett kort i rött...


... och ett kort till i rött ;-)

En trivsam dag, lite regnigt ute, så man kan sitta inne och pyssla med gott samvete medans rabarbersaften sköter sej själv i köket. Härligt!

Kort av spillpapper


Min låda med överblivna pappersbitar blir bara mer välfylld för varje dag som går. Idag bestämde jag mej för att göra två kort med bara "skräppapper". Det första blev såhär.

Idén är Carinas.

Det andra kortet av samma spillpapper och den andra delen av (den ganska fult bruna, men som ändå passade jättebra just här) cardstocken blev ett MorsDagskort. Stämpeln är den jag vann i Jezzzas PIF och som landade i brevlådan igår. Riktigt söt tycker jag att den är! Visste inte att det skulle bli just ett MorsDagskort när jag började, men det var det enda lilla ord som fick plats i hörnet *fniss* och motivet passar ju...

Känner mej lite "duktig" som plockat materialet ur lådan och inte börjat på nåt nytt! *ler*

Gjorde det enkelt för mej...

Den musicerande sonen fyller 23 och jag känner att jag inte riktigt har tid att göra nåt riktigt fint kort, men det här blev ju inte så dumt ändå. Enklast tänkbara... ett dubbeltvikt svart ark, en liten bit notpapper, två siffror och färdiga stickers från Jolée. Vips! Klart!



Och pappa... han har namnsdag snart och tänker bjuda på tårta ;-)
En altrad (dvs pappersdekorerad) AfterEight-ask får bli den lilla presenten.
Inte så märkvärdigt, men rätt skoj att göra!

tisdag 8 juli 2008

Recept-kort och PIF

Jag har varit med i min första Recept-Swapp. Det går ut på att man byter receptkort med varann. Vi var åtta stycken, så var och en gjorde åtta kort med samma recept och så behåller man ett, skickar iväg resten till en ansvarig person, som fördelar alla kort och skickar tillbaka. Så nu sitter jag här med sju nya härliga pajrecept.

Kortet ovan är mitt bidrag. Pajen är supergod och jag är minsann riktigt nöjd med purjolöken, som jag faktiskt ritat själv.


Sedan har jag haft turen att bli "Piffad" av Jezzza.
Det innebär att jag får ett trevligt brev med pyssel i (det är det som syns på bilden ovan. TACK JEZZZA!!!!) och sen ska jag själv göra en utlottning. Så, alla som har lust att vinna ett litet pysselpaket - skriv en kommentar här i bloggen, så drar jag TVÅ vinnare när jag kommer hem från semestern kring den 27:e den här månaden!
Lycka till!