tisdag 24 juni 2008

Ett KOrt till...


Vilken härlig dag! Jag är lös och ledig och har all tid i världen att pyssla. Så... jag har gjort ett KOrt till. Stämplat och stansat, lite pennor och chalk, lite glitter i mitten på blommorna och så en bandstump i hörnet. Klart!

Jag deltar i månadsutmaningen på Svensk Scrapbooking med det här kortet. Utmaningen är helt enkelt "Blommigt" ;-)

Utmaning, "morgonkort" och ett julkort!




Förra veckan hade jag tur i lottdragningen och VANN Veckans utmaning på Hobbyhusets forum. Tyvärr kan jag inte visa bidraget här, eftersom jag ska ge bort det snart...

Men här ovan ser ni mitt bidrag till den här veckans utmaning. Ett kort efter en skiss. För ovanlighetens skull har jag inte med några utsansade bokstäver, utan har textat själv. Det blev helt enkelt för trångt med mera/större text ;-)



I morse vaknade jag 04.20 av att hunden hade parkerat sej på rygg på täcket, så jag inte kunde dra det över mej. Be henne kliva ner? Njaaa... hon låg ju så skönt... *S* Men hur det nu var så kunde jag inte somna om... jag behövde gå på toa, jag var hungrig... osv osv. Så jag klev upp och gjorde allt jag behövde + ovanstående lilla tackkort. Vet inte vem som ska få det, men det får väl ligga här "på hög" så länge, så kommer det nog till användning så småningom.


Klockan var inte mer än 8... så hade jag totat ihop detta julkort också.
Sambon bara skakar på huvudet och tycker att jag är helknasig idag! *S*

måndag 23 juni 2008

VINN ett ark svenska textstämplar!

Gå in här och lämna en kommentar så kan du vinna det här:

Ett helt ark med svenska textstämplar!!!

Men skynda på, sista tävlingsdagen är idag!

söndag 15 juni 2008

Skulle göra ett tävlingsbidrag...

... till Svensk Scrapbookings Midsommarcrop. Fast det blev inte alls nåt sånt. Först. För då blev det det här blom-kortet. Mest för att testa vikningen på kortet och så hade jag sett de där veckade, smala pappersremsrorna nånstans och tyckte det var så snyggt att jag måste prova...

Tja, så blev det alltså det här. Sambon trodde genast att det var till honom. Och det kunde det väl får vara?! *ler*


Men sedan... satte jag tänderna i det som jag faktiskt skickade in till tävlingen också. Det är ett kort med likadan glass som de jag gjorde häromdagen. Det är också "dubbelt" så att det blir lite djup i motivet. Det syns inte så tydligt på bilden, så jag tog en detaljbild också:



Tävlingen går ut på att man ska göra egna dekorationer, alltså inte använda färdiga blommor och liknande. Tycker nog att jag har följt reglerna iallafall, sen får vi väl se hur det går. Det är så flera fina bidrag inskickade redan och det är inte sista inlämning förrän på söndag kväll. Men det spelar egentligen inte alls nån roll, för nu har jag gjort ett sommarkort till Linn också. Hon är lillasyster till pojken som ska få Ugglekortet, så nu kan jag skicka båda!

lördag 14 juni 2008

Klok som en uggla...


... är min systerson. Han kom tvåa i en mattetävling som de hade på hans skola. Deltagare var elever i år 3, 4 och 5... och han går i trean! Jag tycker det är suveränt duktigt och har gjort ett grattis-kort till honom. Färgerna blev väldigt "platta" i fotoblixtens sken, hela kortet är lite "murrigare" i verkligheten. Ugglan har jag ritat efter en bild jag hittade på internet och så har jag färglagt den med akvarellpennor.

Blå-gult


Ett kort i enbart färgerna blått, gult och vitt... det är veckans utmaning i Hobbyhusets forum...
Jag passade på att prova ett "kuvert-kort". Det var ju rätt enkelt och blev ganska fint. Dock upptäckte jag, när jag var klar, att både svart och grönt finns med på mitt kort också. Så riktigt enligt reglerna blev det ju inte. Men Hans fick ett kort som gratulation till nya jobbet, och det var ju så mycket bättre än alla regler i världen! *S*

När man öppnar och viker ut kortet ser det ut såhär på insidan.

onsdag 11 juni 2008

Sommarlovskort

Inte bara studenter, utan även vanliga skolbarn vill väl ha ett kort?!
Så... jag har pysslat ihop några stycken. Ja, i sista sekunden, eftersom det är skolavslutning här imorgon! ;-)

Först ett kort till en tjej, som slutar i förskoleklassen. Rosa, rosa, rosa.. och så lite lila...


Sen ett kort till en grabb, som är 8 år. Texten upptill lyder "Nu är det..." och på tagsen står det "slut" "på" "2an". För det är det ju, till hösten blir han en "tre-skalle".


Lillebror fyller snart 4... och såklart att han måste ha sommarlovskort också?! Lov från dagis har man ju...


Sista kortet är till en tjej gått sitt första år på högstadiet.

Organza-bandet med nyckelpigorna är trätt igenom hjärtformade öljetter (tack Millas för dem, de var inte ett dugg bråkiga med mej! *S* och sen bara "blev" kortet av sej själv, nästan. Jag hade inte direkt nån idé när jag började, det fick växa fram medan jag klistrade. Och det blev ju inte så tokigt, tycker jag själv iallafall.

tisdag 10 juni 2008

MorsDags-kort

Årets kort till Mor blev ett boxkort. Att jag inte har visat det här förut beror på att jag skickade in en bild på det till en tävling också. Nix, jag vann inget. Men nu är tävlingen avgjord iaf och det är tillåtet att visa alstren, t ex i sin blogg, så därför gör jag det.


Insidan är lite personlig till Mamma...


... och i "boxen" lade jag denna lilla cellofanpåse...



... med thépåsar, speciellt för Mamma.

Boxkort är fenomenalt roliga att göra och så är de ju både kort och present i ett. Dock rekommenderas de inte om man, som jag, ska skicka dem med posten. Trots låg vikt så blir formatet skrymmande = dyrt porto :-(

onsdag 4 juni 2008

Sommarkort, badbyxor... och julkort!

Min sambo har ett par favoritbadbyxor. Tyvärr har han haft dem som favoriter länge. Alltför länge... så länge att tyget nu rämnar. De är lagade några gånger, lite här och där, men nu går det bara inte längre. Man kan inte laga ett tyg som i princip inte finns!

Jag har köpt x antal nya badbyxor, men inga passar eller är lika sköna som de gamla... han är storvuxen, min sambo...
Nu tröttnade jag på det (att köpa nya som aldrig blev bra), så jag köpte tyg och mönster istället, mätte och ändrade och fixade litegrann och voila! Här är de nya badbrallorna! Inte märkvärdiga alls, men de passar. Och känns lika sköna som de gamla. Vad glad jag är!!!


Ett sommarkort fick jag lust att göra.
Textstämpeln är embossad och hur jag har gjort resten syns väl rätt tydligt...
Pappret är en bit spillpapper som jag fått av en pysselkompis i utbyte mot nåt som jag hade och som hon behövde. Jättegulligt är det, tycker jag.


Sen hade jag ju egentligen inte tänkt visa det här julkortet. Det är snarlikt alla andra jag har gjort och hur kul är det med julkort i juni? Tja, kanske lite kul... man kan ju ana att jag är lite knasig ;-)
Kortet är julgrönt och inte alls så blått som det ser ut på bilden.

måndag 2 juni 2008

Veckans utmaning igen


Helt enkelt ett kort utifrån en skiss, som såg ut såhär:



En skojig skiss att utgå ifrån.
Jag inspirerades av den vågiga kanten, men gjorde den "övervikt" och gjorde den som en öppning. Att göra det vågiga fick mej att inviga mitt nyaste verktyg, en sån där "notch... blablabla-grej-tool". Kommer inte ihåg vad den heter (och orkar inte gå upp och titta efter vad det står på den)!!! *S* Texten satte jag på små kort som jag i sin tur satte fast med häftkuddar, för lite djup. Texten heter Phoebe. Färglade fårstämpeln med akvarellpennor. En bit papper från den rosa swappen, tror jag. Baksidan är grön, så den använde jag till text-korten. Hjärtdekorationerna är brads, från Panduro tror jag.

Tja... det var väl det hela...