lördag 24 maj 2008

Veckans utmaning


Veckans utmaning hos Hobbyhuset är att göra ett kort med "spotlight-teknik". Såhär beskriver Cia den:
-Stämpla SAMMA motiv 2 gånger
-Färglägg bara det ena motivet
-Skär ut den färglagda del som du vill ha Spotlight (Se mitt kort)
-Sätt fast delen på det du ej färglagt, jag har 3-D kuddar bakom.
- VOILA! Du har gjort ett SPOTLIGHT kort
Jag valde att göra "spoten" oval och klistra dit en genomskinlig konvex plast"plupp" också, för det syns inte så mycket att kossans mule är målad.
I övrigt... tja, crisscross verkar vara en favorit just nu ;-) och pappren är från CC. Naturfärger och handgjorda, jättefina tycker jag!
Lite blommor och band också...

torsdag 22 maj 2008

Sommarkort

Ute skiner solen, men det är kallt i vindarna, så jag pysslar ihop ett kort med sommarkänsla.
Färglägger ett stämpelmotiv som jag fått av nån och använder ett par nya band, en s k "bandnit" (blomman på bandet, funkar som en brad/påsnit) och så en del gammalt papper. Roligt att leka med mönster och färger, trots att det är många så tycker jag själv inte att det känns för plottrigt, bara somrigt och glatt ;-)

Hade tänkt ha med "Sommarhälsning" eller nåt åt det hållet också, men det fick inte plats. Man får skriva nåt på insidan istället.

Studentkort

Ett studentkort, tänkt att hängas runt halsen på Den Lycklige.

Och så ett julkort till!


Riktigt roligt är det... att göra julkort medan solen skiner ute! *S*
Ännu ett med papper från CC, stämpel från PennyBlack, texten heter Ginger.

onsdag 21 maj 2008

Kan man göra nyårskort...

... så kan man göra julkort! Så här kommer årets första, gjort av mej iallafall. Jag vet att andra har tomteverksta'n i full gång redan. Kolla till exempel Cias blogg, hon har gjort massor!




Jag har, som synes, valt att göra ett crisscross-kort. Gillar verkligen modellen på dem! De mönstrade, och det guldfärgade, pappren är handgjorda (påstås det) och köpta hos Creative Company. Väldigt fina är de, tycker jag. På den lilla "mojängen" på snöret står det "God Jul" och samma text har jag stansat ut i typsnittet Phoebe.

tisdag 13 maj 2008

Solstinget håller i sej...


Gjorde ju ett nyårskort i värsta sommarvärmen häromdagen.
Ikväll gjorde jag ett till, när resterna ändå låg där och retades... *S*

Det är en filtblomma, organzaband, en metalldekoration, punchinella, brads, lite stickles på bokstäverna och filtblomman... och så papper, förstås.

Veckans utmaning


Hobbyhuset (http://www.hobbyhuset.se/) har en utmaning i sitt forum. Man ska "lifta" ett kort. Alltså härma det, inspireras av det...

Min lillasyster, hennes sambo, hans dotter samt syrrans dito har alla namnsdagar den här veckan, så det blev självklart ett namnsdagskort! Enda kravet var att man skulle använda tre olika mönstrade papper, så det har jag gjort, såklart. Nu hoppas jag på tur, det lottas nämligen ut ett litet pris till någon av alla dem som har skickat in ett bidrag. Håll tummarna för mej! *S*

Och här är kortet, som jag "liftat" (gjort av Cia på Hobbyhuset):

söndag 11 maj 2008

Solsting, eller???

Igår hade vi sommarvärme (+33 i solen på altanen) och förmodligen drabbades jag väl av solsting, eller nåt, för idag kände jag för att göra klart det här nyårskortet(!). Fast i ärlighetens namn började jag fundera på det i början på förra veckan, då jag fick den silverfärgade punchinellan (det där nätet, alltså). Det kändes precis som en nyårsdekoration! *S*

Bilden gör inte full rättvisa, i verkligheten är det mycket glittrigare och snöret "på snedden" och genom hålen är av silver...